Barnsovsäck - bra erbjudande!

Vi beställde lite födelsedagspresenter till den blivande ettåringen från Outnorth igår. Såg att de har grymt bra erbjudanden på barnsovsäckar från Haglöfs, både på toddlersäcken och juniorsäcken. Så om ni funderat på sovsäck till era små kanske det är läge att fynda nu?! Vi köpte juniorsäcken. Toddlersäcken är väl storleksmässigt bättre men juniorsäcken kommer Adam kunna ha i många, många år. Till en början kan vi snöra av den och känns den alldeles för stor i sommar så kan han alltid sova i åkpåsen vi hade i vagnen i vintras.


Modell jättegravid i vecka 37, för drygt ett år sedan.
Lyckades säla mig in i både tält och sovsäck, det ni!

Överraskning på gång

Mors dag idag! Min första Mors dag. Hittills har dagen varit som vanligt. Morgonmys med familjen innan frukost och sedan långpromenad längs Kalmarsund. Nu har jag fått order om att göra mig fin och sen skall grabbarna kidnappa mig. Sånt gillar jag! Överraskningar är kul!

Imorgon åker vi på semester. Blir fyra dagar på Bornholm. Skall bo i Gudhjem på nordöstra sidan ön. Mer än så har vi inte planerat. Jag vet att många kollar upp attraktioner och sevärdheter innan och planerar semestern utifrån det. Vad man ska göra, när man ska göra det. Vi är raka motsatsen. Det händer att vi gör som nu, bokar boende innan, men oftast tar vi det som det kommer. Åh, kolla det här stället såg mysigt ut! Här kan vi bo! Det är därför vi sällan semestrar i juli, det kan vara svårt att hitta boenden på det sättet. Om man inte tältar såklart! Hur som helst. Fyra dagar på Bornholm blir det. Bila runt, käka rökt fisk, geocacha, bada fötterna vid Dueodde. Det får räcka som planering tills vidare!

Timmar

Nu är det endast några timmar kvar. Det börjar bli dags att hoppa in i duschen och snygga till sig lite. Att försöka få världens tjurigaste bebis på bra humör kan göra vem som helst lite osnygg. Dock är jag imponerad av den nya sjalen. Trots att Adam haft sin värsta dag sen i januari då han fick två tänder på lika många dagar så har han börjat skratta så fort han sett sjalen. Har testat olika knytningar, med varierande resultat, har han varit helnöjd. Att mamman varit mest nöjd med omslutet kryss är en annan femma. Hur som helst. Dusch. Smink. Volymspray. Andra kläder än baggyjeansshorts jag bosatt mig i. So long!

Hemåt

Om några timmar lyfter sambons plan från Aberdeen! Sen väntar flygplatssafari för hans del men det är så det är när man bor i Kalmar. Längsta resa jag gjort var från Bilbao i norra Spanien, det tog 26 timmar att ta sig hem. Filipinarna som skulle till Manilla var hemma före mig! Hur som helst så kommer han hem ikväll! Wiiiiie!

Vävd långsjalFörra sommaren och hösten bar jag Adam mycket i trikåsjal. När vintern kom föll bärandet i glömska då jag tyckte det var svårt med kläder och inte ville köpa dyra bärkläder som vi båda får plats i, så mycket bär jag inte. Men vintern blev till vår och jag saknade att bara stoppa ner honom i sjalen och gå ut. Dock kändes trikåsjalen svajig och obekväm att bära nu när han fläskat på sig några kilon och ringsjalen är inte optimal för att bära längre sträckor i. Så det fick bli en ny sjal.

Idag kom den och det var med stor förväntan vi öppnade paketet. Jag har aldrig använt en vävd bomullssjal innan men det var kärlek vid första ögonkastet, både från min och Adams sida. På sätt och vis var den här sjalen lättare att knyta än trikåsjalen eftersom, i alla fall den knytning jag gjorde, knyter man runt barnet. Då får man ju barnet precis där man vill ha honom. Trikåsjalen knyter man ju i regel först och stoppar sedan ner barnet.

Nu skall jag bara våga svinga runt Adam på ryggen. Sambon kommer hem imorgon så han får vara med och assistera de första gångerna. Hoppas vi båda trivs med det, i så fall kommer den här sjalen användas mycket flitigt framöver!

Saknar min familj

När jag var 16 år flyttade jag hemifrån. Det var ingen jätteflytt, 12 mil norr ut längs kusten. Det var en lagom flytt för en sextonåring. Det gick enkelt att åka hem på helgerna, för hem åkte jag ofta i början, och avståndet gjorde att saknaden inte blev så stor. När jag var 20 flyttade jag till Kalmar. En flytt på 45 mil. Det är åtta år sedan nu. Och det är först nu jag verkligen saknar min familj.

Självklart har jag saknat dem innan. Men inte så påtagligt som nu. Helt plötsligt har det blivit så uppenbart att de bor på långt bort. Vi kan inte bara åka dit på en eftermiddagsfika. När vi träffas är Adam väldigt restriktiv mot dem och när det har släppt ordentligt så är det dags att åka hem. Det är svårt. Min pappa säger ofta att vi borde flytta närmare. Jag vill inte flytta tillbaks till västkusten. Jag trivs så bra i Kalmar. Men han har ändå sått ett frö. De sista dagarna har jag funderat på vart på västkusten jag skulle kunna tänkas trivas. Om vi hamnar där igen så kommer vi aldrig hamna på ön men att komma 40 mil närmare hade gjort saken enklare.

Hela livet har jag alltid umgåtts med äldre människor. Människor som varit mycket äldre än mig själv. Jag har mest jobbat med äldre. Den man jag kom allra närmast under mina styrmansår på den blå båten var 64 när vi skiljdes åt. Jag saknar att ha äldre människor runt mig. Saknar de konversationer man kan ha. Saknar de råd man kan få. Saknar den hjälp man kan få.

Jag är ledsen idag.

Mors dag

På söndag är det Mors dag. Min allra första Mors dag som mamma! Det känns lite häftigt. Jag har aldrig sett Mors och Fars dag som några stora högtider. Jag har köpt ett kort och någon liten present, mest för sakens skull. Det är egentligen samma sak med Alla Hjärtans Dag. Kommersiella högtider. Uppskattning och kärlek ska man visa hela året, det behövs ingen särskild dag för det. Men nu när dagarna finns så kan man ju göra något litet extra. Och i år är det jag som ska firas!

Jag vet inte vad grabbarna planerat. Adam bad mig skicka en länk till sin pappa, han visste inte hur man gjorde. Jag fick dock lova att inte klicka på länken. Han sa att pappa skulle förstå. Fick svar "Okej Plutten, det är uppfattat". Så jag har verkligen ingen som helst aning! Inte alls. Men det kommer nog bli en bra dag. Min första Mors dag!

Firar Ni Mors och Fars dag?

SommarNu har riktig sommarvärme dragit in över Kalmar och vi njuter för fullt. Har de senaste eftermiddagarna brett smörgåsar och gått på utflykt. Idag hamnade vi på Svinö, ön bredvid Ölandsbron. Ett fint strövområdet med mycket stigar och gräsplättar för picknick. Längtar så efter att komma ut i naturen på riktigt men jag är lite för feg för att packa ner stormkök och tält och ge mig iväg på tur själv med Adam. Så vi kör på picknick. Snart kanske jag får med mig stormköket i alla fall?! Men på onsdag kommer mannen hem! Hans ledighet börjar med en familjesemester till Bornholm och när vi kommit hem igen skall vårt nya tält invigas! Längtar.

Tårta till ettåring


Adams sexveckorstårta

Om bara några veckor fyller Adam år. Ett helt år! Och självklart funderar jag på vad vi ska göra för tårta. Det är ju bara att inse att jag inte kan trolla med knäna och göra något häftigt bakverk i sugarpaste. Det känns som om alla är så duktiga på att baka just nu. Alla fixar med cupcakes, tårtor, macarones och grejer. Själv bakar jag kolasnittar och citronmuffins.

Så tårta då. Frågan är hur högt man ska lägga ribban. Han är ju ett junibarn och finns det något godare i juni än jordgubbar? "Räcker" det med en vanlig gräddtårta? Själv är jag född i februari och jag var så avundsjuk på sommarbarnen som fick färska bär på sina tårtor. På 80-talet fanns det ju inte färska bär året om direkt... Men om vi börjar med gräddtårta i år så kan vi ju avancera nästa år?!

Lata dagarDå var vi hemma igen efter några fina dagar i Skåne. Bilresan, som jag var så nervös över, gick hur bra som helst. Adam, som normalt protesterar efter tio minuter, satt nöjd och glad i baksätet och vi behövde inte stoppa en enda gång på vare sig vägen dit eller hem. Duktig bebis. Nu väntar några, än så länge oplanerade, dagar innan sambon kommer hem. Sen blir det full fart med Bornholmsresa, ettårskalas, tältturer och lite annat smått och gott!

Imorgon åker vi!

Imorgon åker Adam och jag på semester till Kristianstad! Skall dit och hälsa på en väninna till mig. Mer än så har vi inte planerat. Vi vet inte hur länge vi stannar, vi vet inte om vi åker vidare. Sonens bilåkarhumör får bestämma. Det är lite si och så med det. Hoppas att han vänjer sig vid bilen och bilstolen snart. Han har ju knappt åkt bil under sitt liv då bilen endast varit i vår ägo en månad. Faktum är att Adam var drygt en månad när han åkte bil första gången!

Hur som helst, vi ses här på bloggen när vi kommit tillbaks till Kalmar när det nu kan bli!

Ännu ett projekt är klartSå här såg det ut för någon vecka sedan. Jag glömde helt att ta före-bilder på detta projekt men det kanske är lika bra. Pistagegröna strukturtapeter är inget man vill visa eftervärlden, tro mig. I ren protest vägrade jag sätta upp taklampa och hade alltid persiennerna nere. Bättre att leva i mörker liksom. Nu är det dock så gott som klart, bara sänglampor, någon hylla och lite fint på väggarna som saknas. Vad tycks?


Ögonkräm


Bild från The Body Shop

Jag är ett stort fan av The Body Shop's produkter. Det började med att jag köpte ett bodybutter en vinter när huden var extremt torr och det var det första som hjälpt mina fnasiga ben. Sen har det bara rullat på. Till ansikts- och kroppsvård använder jag uteslutande deras produkter och har även en hel del make-up därifrån. Visst, det kostar en slant mer än det man köper på stormarknaden men jag tycker att man får så mycket mer för pengarna. Produkterna är dryga och funkar faktiskt!

För ett tag sedan köpte en vän den magiska ögonkrämen på bilden ovanför. Försäljaren sa att den skulle trolla bort de mörka ringar och påsar under ögonen som vi småbarnsföräldrar välsignats med. Vännen köpte det hela med hull och hår och blev helt förtjust när krämen dessutom funkade. Så när jag var inne på Body Shop i veckan tänkte jag att jag köper väl en burk jag med. Och vet ni vad? Den funkar!

Årets första sillunch


Bild från midsommar 2011

Då var årets första sillunch inmundigad! Jag älskar sill och potatis! Matjesill är en stor favorit, annars gillar jag den klassiska löksillen bäst. Jag är mycket skeptisk till när det är allt för mycket kryddor och frukter. Och senapsill går verkligen bort! Sillunch kan vara den bästa sommarlunchen av dem alla! Enkelt, snabblagat och gott! Och ännu godare blir det när färskpotatisen kommer!

Vår första semesterOm en vecka skall Adam och jag åka på vår första semester, bara han och jag. Visst, vi har varit hos mina föräldrar innan men det räknas inte riktigt. Målet för resan är Kristianstad i Skåne där vi ska hälsa på en kompis till mig och bo hos henne. Jag ser fram emot resan enormt mycket! Ska bli så himla kul! Men lite nervöst är det också.

Det jag är mest nervös över är bilresan dit. Det är ingen lång resa, enligt kompisen tar det drygt två timmar. Men med en unge som inte gillar att åka bil kan det bli spännande. Lite väl spännande. Det går ju tåg men när man ska vara borta i några dagar underlättar det att ha matstol och resesäng med sig. Än så länge åker Adam bak och det fungerar kortare sträckor. Vi hoppas att han vänjer sig, vi har ju trots allt bara haft bil knappt en månad! Äsch, det ordnar sig. Med många stopp kommer det gå galant. Karlskrona ligger på vägen och där finns världens grymmaste glassrestaurang!

Tid

Tid. Ett ganska föränderligt begrepp. I alla fall hur tiden upplevs. Vissa dagar bara försvinner, andra tar aldrig slut. Ibland går fyra veckor långsamt, ibland går de snabbt. Undrar varför det är så? För min del har det inget att göra om jag gör mycket eller inte. Snarare är det tvärtom. Sen sambon åkte för en och en halv vecka sen har vi gjort så himla mycket. Det känns som om han borde komma hem snart på grund av det. Hänger ni med?

Sonen blir elva månader idag. Alla säger att tiden med småbarn går så snabbt. Jag vet inte om jag håller med. Visst, de här elva månaderna har gått fort men ändå inte fort. Jag har inget att jämföra med. Jag kan säga att ett sommarlov gick snabbt för jag vet hur de andra brukar kännas, jag kan säga att en helg gick snabbt för jag har upplevt ett gäng men första året med första barnet, det är ju här och nu!

Lite halvflummiga funderingar på lördagkvällen i brist på rödvin. 2011 var i alla fall ett väldigt bra år och nu är det 2012 och Adam fyller ett om en månad och det är också ett förbaskat bra år. Så nu speedar vi upp tiden lite grann så vi kan dra på semester till Bornholm! Det är det jag längtar mest efter just nu. Fyra underbara dagar där och sen hem och fira ettåringen och planerna för resten av sommaren, de håller jag för mig skälv ett tag till!

Kvällarna

Ni är ett par stycken som har föreslagit mardrömmar när det gäller den kvällsproblematik jag skrev om för några dagar sedan. Jag har också funderat i de banorna och tror att så är fallet under vissa kvällar. Men majoriteten av kvällarna vaknar ju Adam redan efter en halvtimme? Hinner man överhuvudtaget somna så djupt att man börjar drömma på en halvtimme? Men det är klart, barn är ett folk och de bor i ett främmande land...

Igår vaknade han vid nio. Då handlade det nog om mardrömmar. Han var rädd. Lät rädd. Såg rädd ut. De andra kvällarna ser han bara förbannad ut. Slåss och sparkas. Och somnar om så fort han nuddar madrassen i gästsängen. Det är intressant. Om jag bara kunde förstå. Om han bara kunde prata. Berätta vad felet är. Men det är klart, om nu prompt måste skrika en timme så är det bättre att han gör det mellan sju och åtta än mellan två och tre!

Neverending storySovrummet, neverending story. Men nu börjar jag i alla fall se ett slut på det. Två väggar är helt klara, de andra två ska målas med två strykningar vardera. Det blir en grå fondvägg mot sänggaveln och de andra tre väggarna vita. Det har tagit så mycket längre tid än vad jag trodde. Mycket på grund av att vi behövde tapetsera hela rummet men också för att jag blev sjuk precis när R åkt på jobb och bygget blev stillastående. Men om ett par kvällar kanske det är färdigmålat?

RSS 2.0