Resan

Då var vi back in business igen! Har varit fantastiska dagar hos mina föräldrar bland den bohusländska graniten. Resan dit och hem gick över förväntan. Adam skötte sig exemplariskt! Men det var ändå ett litet äventyr att åka tåg ensam med en bebis och ett ton packning. Lämnade vagnen hemma och det är väl både plus och minus med det.


Adam i den vagn jag och min bror låg i som barn

Var underbart att få träffa min familj! Har ett syskonbarn, en grabb som är två månader äldre än Adam, och det är lika kul att se honom varje gång. Man får en liten föraning om vad som komma skall... Han hade precis börjat säga bababababababa. Det längtar jag tills Adam gör. Just nu piper han som en kanariefågel dagarna i ända. Ofta får han till så höga toner att det skär i öronen!Storm blev det ju också. Eller orkan snarare! Hörde rykten om att det på söndag natt blåste 37 m/s. Hela huset knakade och skakade och tegelpannor flög som pappersark! Fast inga större skador uppstod. Och tåget gick som vanligt när jag skulle hem, halleluja!

Quick update

Bebis, mamma och packning ankom destination som planerat. Adam skötte sig exemplariskt och ligger nu och drömmer om när han ska bli lokförare... Helt plötsligt känner jag mig löjlig som var nervös inför resan. Det var ju busenkelt. Bara kliva på tåget, sitta där, kliva av, kliva på nästa, kliva av, sätta sig i bilen. Å andra sidan fanns där en tid då jag var nervös för att dra en body över huvudet, byta bajsblöja och ta tempen...


KaffeKlockan ringde 0530. Det kändes ytterst otrevligt. Adam skruvade på sig bredvid mig och jag hoppades att han inte skulle vakna. Tjugo minuter senare smög jag upp medan han sover vidare. Han sover största delen av natten i egen säng men ofta vaknar han mellan 04-06 och är pigg. Låter jag honom ligga lvar i sin säng anser han att dagen börjat, lägger jag honom bredvid mig somnar han om. Vilket alternativ tror ni att jag föredrar?

Ska dricka kaffe i lugn och ro. Äta frukost. Packa det sista. Sen väcka honom, byta blöja, klä på, ge en flaska ersättning, stoppa i sjal, gå till tåg. Godmorgon!

20 meter

Läser på Facebook om ovädret som komma skall i Nordsjön. 20 meters höga vågor väntas. Livet i mammaland är allt förbaskat bra när allt kommer omkring. Jag ställer kaffekoppen på bordet, kaffekoppen står kvar. Jag tar inte en dusch med livet som insats. Jag sover som en prinsessa. 20 meter höga vågor är inte kul. Jag har visserligen aldrig upplevt det. Mitt "rekord" ligger på 15-16 meter. Det var några jobbiga dygn. Jag hoppas att ovädret kommer vara värst på den norska sektorn, gärna långt norr ut. Sjömannen min ligger och guppar på brittisk sektor...


Det är såna här dagar man ska åka båt...

Julpynt

Jag har tjuvstartat med julpyntet eftersom vi inte är hemma på första advent. Dock går det inte så bra. Stjärnan i sovrummet kan jag inte sätta upp eftersom det sover en liten stjärna där inne. Till ljusstaken i köket behöver jag en förlängningssladd vilket jag inte har. I vardagsrummet har vi fler blommor än vad vi haft åren innan så där får inte ljusstaken plats. Dagens i-lands-problem? Jag tror jag tar mig ett glas glögg och funderar på problematiken!

En liten hälsning

Adam går och lägger sig runt klockan sex på kvällen. När sambon är i hamn får jag alltid ett sms runt den tiden då han säger godnatt till Adam. På grund av den futtiga men ack så betydande tidsskillnaden så jobbar han då men jag tycker det är lika mysigt varje gång att få läsa upp pappas speciella hälsning...

Pappa kom hem, för vi längtar efter dig...

Åka tåg med bebis

På torsdag bär det av! Adam och jag ska på äventyr bland den bohusländska graniten! Strax efter åtta på morgonen tar vi direkttåget till Göteborg och därifrån tåg till Uddevalla där mor möter upp med bil och brorsons bilstol. Orkar inte kånka på både vagn och bilstol. Det här är första resan jag ska göra ensam med Adam. Det är faktiskt första gången vi ska åka tåg överhuvudtaget. Jag hade tänkt att "övningsåka" till Karlskrona eller liknande men det har blivit lite bortglömt.

Känner mig rätt löjlig som är lite nervös inför resan. Jag har aldrig åkt tåg med en bebis innan! Vet inte vad jag är rädd för egentligen. Hjälp på och av tåget får jag förhoppningsvis. Jag utgår från att det finns micro ombord och för säkerhets skull så ska jag ta med mig varmt vatten till ersättning och/eller gröt. Skötborden vet jag är läskigt smala men jag har vagnen med och kan byta däri om det känns obehagligt. Adam har hittills inte haft skrikmaraton i fyra timmar så jag tror inte han får det på tåget heller. Men för säkerhets skull tar jag med mig bärsjalen. Vad är det värsta som kan hända liksom?

Den rastlösa delen av mig ville ha äventyr, nu får jag mitt äventyr. Så bring it!

"Adam på tåg" - en månad innan han föddes


PepparkakorDagens fundering: Hur tusan skall jag kunna fortsätta gå ner i vikt när det finns pallvis med pepparkakor i affärerna? Det är omöjligt att inte köpa. Karaktär är inte min bästa sida.. Vid den här tidpunkten förra året var jag gravid. Min förbränning låg på topp. Jag åt nyttig mat samt varenda kaka jag kom över. Framåt våren snöade jag in på glass och minns med glädje de dagar jag åt päronsplitt till frukost. I något avsnitt av Greys Anatomy minns jag att Dr Bailey sa att hon förbrände 300 kcal extra genom att vara gravid med en pojke. Jag vågar inte uttala mig om sanningshalten i detta. Ibland saknar jag att vara gravid. Inte bara för att jag kunde äta tonvis med kakor. Det var en mysig tid. Kanske dags att försöka tillverka ett syskon till Adam?!

Mammaland

Jag har zick-zackat mig fram med 250 meter båt mellan hundratals ankarliggare och kanoter på Lagos Redd. Jag har tuffat fram med 300 meter containerbåt i ett av världens mest trafikerade farvatten. Jag har fått vara med och "fickparkera" denna gigant. Människor har frågat om det inte är svårt, om jag inte är nervös. Nej. Det är busenkelt. Speciellt om man jämför med att navigera i mammaland.

Mammaland är relativt nytt för mig och populationen består av kvinnor. Jag har mest haft killkompisar i hela mitt liv och är väl kanske inte jättebra på att hänga med tjejer. Och i mammaland är det ännu värre. Vad man än säger så missförstår andra det. Om jag tycker en sak så tror en annan mamma att jag tycker hon gör fel. Jösses!

Ett bra exempel är TV-tittande. Jag låter inte Adam se på TV. Inte en chans. Jag har egentligen inget argument för det. Jag tittar själv på TV två timmar i veckan, Bonde söker fru och Grey's Anatomy. Kanske är det därför. Jag tycker han är för liten. Jag tror inte att han förstår. Jag ser hellre att han leker med leksaker, smakar och känner. Och den tid som vi kunde tittat på TV kan jag nu lägga på att sjunga, läsa och kasta runt honom. Andra mammor har blivit mer eller mindre helt ställda när de hört att han inte fått se på TV en enda gång. De går i försvarsställning, säger att det inte är fel att låta barnet titta på TV. Jag har aldrig någonsin sagt att deras ungar inte bör/skall/får kolla på TV. Men min unge får inte göra det. Punkt. Tids nog kommer han nog fastna framför TVn ändå.

Sådär fortsätter det. Mat. Utveckling. Kläder. Sjukdomar. Jag är källkritisk. Jag ifrågasätter saker. Fem års studier på universitetet gör det med en. En simpel fråga och man käftar. Man lägger sig i. Det är idiotiskt. Mammaland är ett fält där trampminorna ligger tätt. Ett enda litet snedtramp och BANG! Det är skönt att jag hittat en vän i mammaland som jag kan prata helt öppet med i alla fall!

Finns inte

En gång i tiden levde jag, mer eller mindre, efter mottot det man inte minns har inte hänt. Den nya tidens motto verkar vara har det inte nämnts på Facebook så har det inte hänt. Jag stör mig när ytliga bekanta hör av sig och påstår saker. Tar saker för givet. Jösses, alla kanske inte vill läsa varje litet steg jag tar?

Minnen

Det är fascinerande med minnen. Hur lite som kan framkalla en hel kavalkad av minnen. Lyssnar på Imperiet och minns en svunnen tid. En tid då jag var ung, naiv och något mer. Jag vet inte. Det var hösten 2004 och jag var 20 år. Jag hade börjat plugga i Kalmar. Jag var ute på min första praktik. En gammal roro-skorv från mitten på 70-talet. Jag älskade det. Jag var fast. Idag hade jag inte satt min fot på den skutan. Inte en chans. Så mycket fylla, så mycket problem, så mycket intriger. Så skoj för en naiv 20åring. Jag förstår inte hur vi kunde bete oss som vi gjorde. Jag förstår inte att vi fick bete oss som vi gjorde. Trots detta är det med varma känslor jag tänker tillbaks på den tiden. Det var förbaskat kul där och då även om inte vårt beteende var acceptabelt på något sätt.

En väska pengar

Idag var jag hos mäklarn och skrev på en ny bunt med papper. Den här gången köpte vi inte, den här gången sålde vi! Jag är så glad och lättad! Marknaden har varit trög och vi var oroliga för att vi inte skulle få sålt stället men det gick smärtfritt och enkelt. Tyvärr blev det ingen budgivning då det bara var en spekulant men han la utropspriset och det är vi tacksamma över. Blev dock lite besviken när jag insåg att jag inte skulle gå därifrån med en silvrig attachéväska med cash. Attans! Jag som var på shoppinghumör!


Tiden står still

Vanligtvis brukar tiden när R är på jobb gå fort. Hittills har den stått stilla. Det känns som om han varit ute i tre veckor, i själva verket har han tre veckor kvar. Det suger! Vi pratade nyss. Han tyckte också att det segade sig fram. Flera ombord gnällde och sa detsamma. Jag vet inte vad det är som gör det. Men kan inte någon göra så klockan snurrar lite extra fort?!

Cake ballsFör någon månad sedan upptäckte jag det barnsligt goda bakverket cake balls. Så enkelt. Så gott. Ikväll testade jag en lite julig variant av dessa kakor. Pepparkaka! Jag kommer rulla fram om jag ska fortsätta testa vartenda julgodisrecept jag kommer över... Men gott var det! Gillar ni pepparkakor (och vem gör inte det?) så kan jag verkligen rekommendera dessa små bollar. Jag använde 200 gram pepparkakor och lite drygt 100 gram Philadelphia-ost.

Färgglatt och varmtEfter en promenad på en och en halv mil kände jag för något snabbt och enkelt till middag. För många år sedan läste jag ett recept på mjölkpaketet. Kräftpasta med paprika. Det har blivit en av mina absoluta snabblagade favoriter. Allt som behövs är två paprikor av valfri färg, en burk kräftstjärtar i lake och en burk paprika/chili creme fraice. Strimla paprikan och fräs medan pastan kokar. Blanda paprika och creme fraiche och låt puttra en stund. Tillsätt kräftstjärtarna och hetta upp. Snabbt, gott, enkelt, färgglatt och värmande!

Underbart!Idag har varit en sån där riktigt perfekt dag. En sån där dag man kommer tänka tillbaks på när vintern är som allra mörkast, gråast och tråkigast. Solen har lyst hela dagen även om den tyvärr inte värmer så mycket längre. Christine och jag med bebisar har varit på härlig långpromenad, geocachat vid en rätt kuslig militär kvarlämning, ätit saffransmuffins och druckit glögg samt sörplat Shells smaskiga latte. Dagen fortsatte i samma anda då söta A kom över på ett glas vin och lite Bonde Söker Fru. Livet är allt bra underbart!

Geocaching

GPSen är nerpackad i skötväskan och en liten fikapåse förberedd. Bebis ska bara ha lite lunch och sen sticker vi ut på äventyr med Adams flickvän och svärmor. Geocaching i någon gammal militär kvarlämning står på schemat. Lovely! Vi har "tyvärr" tagit nästan alla gömmor här i Kalmar så varje loggning är guld värd!

Vad ska ni göra idag?


Maj 2011. Gravid i v. 37 och tältning och geocaching stod på schemat!

MatFör cirka en månad sedan började vi med smakportioner och kunde snabbt konstatera att vår son är ett matvrak. Han äter allt. Och det i stora mängder. I mammaland är det lätt att jämföra med andra och man börjar då fundera på vad som är "lagom", vad som är "bäst". Jag vet att jag inte ska tänka så men det är lätt gjort ändå.

Idag ser Adams matvanor ut ungefär så här:
Frukost (ca 0730-0800): En portion mild havregröt, ett par skedar katrinplommon. och päronpuré, vatten
(eventuellt mellanmål i form av frukt på förmiddagen)
Lunch (ca 1130): En halv liten burk puré, frukt, 120 ml BabySemp, vatten
Eftermiddagsmål (ca 1500): 210-240 ml BabySemp
Kvällsmål (ca 1800): 210-240 ml BabySemp

Vi har nyligen introducerat fisk- och kycklingpuréer och skall i veckan gå vidare med kött. Idag var första dagen som han fick enbart fiskpuré. Innan har han fått ett par skedar med "proteinpuré" och desto mer rotsakspuré. Förstod att fisken mättade betydligt mer än rotsakerna då han lämnade väldigt mycket i nappflaskan idag.

Vad äter/åt era kids när de var runt fem månader?

Saffranscupcakes

Julen närmar sig med stormsteg och efter den andra, och förhoppningsvis sista, visningen av lägenheten kände jag för att smutsa ner plejset lite. Nedsmutsning sker enklast genom bakning. I alla fall om jag bakar. Har länge velat testa ett recept på saffransmuffins. Sagt och gjort. De var gudomliga!12 stycken muffins (jaja, cupcakes då)
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ kuvert saffran
1 sockerbit
125 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
rivet skal av en apelsin
2 ägg
1 dl mjölk
russin

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och ställ åt sidan. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med sockerbiten. Vispa smör och socker poröst och tillsätt saffran och apelsinskal. Tillsätt ett ägg i taget och rör en stund mellan varje ägg. Rör i mjölblandningen växelvis med mjölken. Fördela smeten i en pappersklädd muffinsplåt. Stick ner några russin i varje kaka och grädda dem i 20-25 minuter. Glasera kakorna medan de är varma.

Glasyr (jaja, frosting då)
25 gram rumsvarmt smör
½ kuvert saffran
lite varmt vatten
ca 2 dl florsocker
mjölk eller vatten

Rör smöret mjukt. Lös saffran i lite varmt vatten och rör ner det tillsammans med florsockret. Rör i mjölk eller vatten för att få en tunnare konsistens.

Receptet kommer från Cupcakes av Cheryl Lindblad.

Jag hade inga apelsiner hemma men kakorna blev smaskens även utan apelsinskal! Kan verkligen rekommendera dessa. Ett väldigt lättbakat alternativ till lussebullar helt enkelt!

Sol och fika

Ännu en dag med strålande sol. Det känns lite enklare att gå upp då. Överlg så sover vi otroligt bra här hemma men jag kan sakna morgnarna då man bara kunde ligga kvar i sängen och inte göra någonting. Det går inte nu. Adam brukar bestämt meddela när det är dags för gröt.

Nu blir det plock här hemma inför den andra och sista visningen av lägenheten och sen ett schyst avbrott i form av fika med Christine och hennes dotter. Najs! Vi har hittat ett helt underbart café med massor av hembakta kakor samt att det är stooort. Utan problem kan man manövrera omkring vagnarna och det finns en liten hörna med micro, tallrikar, barnbestick, pipmuggar och så vidare. Barnvänliga ställen gillas! Tycker det är lite dåligt med det här i Kalmar tyvärr...

Hon är här

Hon är tillbaks. Vi sa hejdå för drygt ett år sedan. Det är nog närmare ett och ett halvt nu. Jag vinkade åt henne i taxin på väg till flygplatsen. Jag hånskrattade. Kan till och med ha gett henne fingret. Jag var så lättad. Det kändes bra att säga hejdå. Jag vet inte om jag var naiv när jag trodde att jag aldrig skulle träffa henne igen. Jag borde förstått att hon skulle leta upp mig. Det har hon gjort varje gång vi sagt adjö.

Min väninna är mycket speciell och vår relation är inte den enklaste. Hon har fått mig att göra mycket roligt, många minnen har vi tillsammans. Hon har även fått mig att må dåligt, göra saker jag inte borde gjort. Nu är hon tillbaks och jag borde bli rädd men det känns rätt bra. Jag välkomnar henne inte med öppna famnen men hon kan väl få vara här en stund om hon vill. Vi får se hur relationen utvecklas den här gången.

Min vännina heter Rastlösheten. Hon trivs bra i ett oroligt sjömanshjärta. Jag har ingen som helst längtan efter att segla igen. Inte det minsta. Men det måste hända något. Det är inte bra att ha så här mycket tid. Jag tror att flytten kommer göra mig gott. Det och att Plötten börjar krypa så han håller mig lite mer sysselsatt.

Varför är rastlösheten då en hon? Hon är opålitlig som bara en kvinna kan vara...


Jag lämnade henne i en av burkarna på däck och hoppades hon
skulle blåsa överbord...

Tid

Jag hör från alla andra som är mammalediga att de har så mycket att göra. Att de inte har tid till det mest basala som att äta och klä på sig. För varför går man annars runt i plysch-dressar med tryck på arslet för? Jag har det motsatta problemet. Jag har alldeles för mycket tid!

Jag har aldrig haft så här mycket tid innan. Vi håller oss sysselsatta, det känns inte som om vi "sitter av tiden" men jag hinner med så otroligt mycket på dagarna. Hemmet har aldrig varit så här städat. Kakburkarna är välfyllda. Tvättkorgen är nästan alltid tom. Jag funderar på om Adam är helt sensationellt snäll. Han ligger mer än gärna i sitt babygym. Han sitter gärna i babysittern och tittar på. Och är han kinkig så får han åka sjal och då stortrivs han. Han får inte all min uppmärksamhet när han är vaken. Inte hela tiden. Självklart busar vi, läser och kramas också. Är jag en dålig mamma för att jag diskar medan han snackar skit med Pingu? Är jag Sveriges sämsta hemmafru som inte fattar vad man ska göra när man är hemma egentliegn?

Jag funderar på om min vän Rastlösheten är på väg tillbaka...


Fjällvandra

Jag behöver hjälp!

Sitter och planerar och drömmer mig bort inför sommaren 2012. Fjällvandring står på schemat. Vare sig sambon eller jag har fjällvandrat innan och vi kommer dessutom ha en ettåring i sjal eller bärstol med oss. Är det någon av er som har lättvandrade fjäll att rekommendera? Är just nu lite inne på Grövelsjön, bo på fjällstationen och göra dagsutflykter. Har någon varit där?

Högtider med en sjöman

När man är till sjöss händer det titt som tätt att man missar olika högtider. Jag har firat min födelsedag i januari trots att jag fyller i februari. Jag har firat jul andra advent. Och i tisdags firade vi fars dag. Fars och mors dag, komersiella jippon egentligen. Ungefär som Alla Hjärtans Dag. Men det är alltid kul att fira lite extra och i tisdags myste vi tillsammans, de sista timmarna som en hel familj för den här månaden.

Och älskling, Adam sa pappa är bäst förut! Eller ja, han sa iiiiiiiiihh aaaabbblöööhh men det är fri översättning som gäller!

Visning

På söndag och tisdag är det öppen visning av vår lägenhet. Känns konstigt. Främmande människor ska gå omkring och kolla runt. Jag vet inte hur mycket jag skall städa. Att det ska vara rent är ju självklart men hur undanplockat och opersonligt ska det vara? Inför fotograferingen fick inte ens en enda jacka hänga kvar i hallen och fotografen muttrade och suckade när han såg skötbord och spjälsäng och sa att man normalt plockar undan sådant. Jaha?

Från mäklaren har vi fått ett papper om homestyling light. Det står att alla garderober skall vara städade. Det ska vara ordning i skafferierna. Det går inte. Vi har alldeles för mycket saker. Jag skall försöka gömma undan så mycket babystuff som möjligt men öppna garderobsdörrarna, det gör man på egen risk!

Om jag på en visning öppnade en garderob och det var oordning där skulle jag inte bry mig. Skulle ni? Skillnad skulle det kanske vara på en villavisning, om det var oordning i garage, förråd, snickarsjapp och så vidare. Då kanske man skulle börja undra hur huset egentligen är skött. Men om kläderna ligger i en hög i garderoben, om det väller ut leksaker ur en garderob, om det står en kasse med allmänt lösöre bland klänningarna. Jag skulle inte bry mig. Så jag hoppas att eventuella spekulanter inte är allt för känsliga...

Planerar äventyr

Nästa vecka, eller möjligtvis veckan efter det, ska Adam och jag ut på äventyr. Vi skall åka tåg från Kalmar till Göteborg och därifrån vidare med lokaltrafiken upp genom Bohuslän! Mycket spännande. Tänk, det var länge sedan jag tyckte att den tågresa skulle bli spännande... Känns som om allt kan hända. Allt från en tillfällig släng av narkolepsi till skrik-kalas...

Det är så synd om mig för jag är bebis!

Ni vet hur grabbar blir när de är förkylda? Det klagas, stånkas, pustas och de gnäller så man blir tokig. Jag har en sådan i lägenheten just nu. Den här grabben visar dock sitt missnöje med allmän skrikfestival så fort jag vänder bort huvudet och inte riktar 130% uppmärksamhet mot honom. Kan inte vara lätt att vara riktigt förkyld för första gången... Jag menar, jag stod ju med ena benet i graven i lördags fast eftersom jag uppnått en mycket aktningsvärd ålder så vet jag att det går över. Det blir bättre. Jag dör inte. Stackars liten plutt fattar inte vad som händer. Så han skriker. Och gråter. Och stånkar, pustar och gnäller. Tack du visa kvinna som kom på att man kan bära sitt barn inlindat i ett tygstycke! Om det inte vore för bärsjalen vore jag fast i babygymmet...

Den där dagen

Så var dagen kommen. Den där dagen. Dagen då det var dags att vinka av en tredjedel av familjen. Suck. Det är aldrig kul. Ett tag tyckte jag att det blev värre och värre för varje avsked men nu har det planat ut en aning. Nu är det mest jobbigt där och då. En månad går snabbt och jag vet ju att vi klarar oss bra.

Att vara sambo med en sjöman är ibland lite knepigt. Att dessutom själv vara sjöman gör inte saken enklare. Men när allt kommer omkring så har vi det riktigt bra. Hade R haft ett vanligt jobb hade han i bästa fall kommit hem när Adam får kvällsmålet. I sämsta fall hade han kommit hem efter att han somnat. Adam är väldigt punktlig när det kommer till kvällssömnen. Mellan 1758 och 1804 somnar han. Vi hade då fått helgerna tillsammans som en familj. Nu får vi varannan månad tillsammans. Dygnet runt. Det finns för- och nackdelar med båda varianterna. Men just nu passar det här oss bra!

Svårt

Det här med bloggande är svårt. Ibland tappar jag motivationen. Jag vet inte vad jag vill skriva. Hur jag vill skriva. Från början var jag anonym. Men det är så förbaskat tråkigt. Skall man vara helt anonym så får man verkligen vara en i mängden. Jag är inte en i mängden. Jag vill inte vara en i mängden. Om någon som känner mig hittar hit så fattar de rätt snabbt vem jag är.

Internet är litet. Alldeles för litet. Jag vill skriva för människor jag inte känner. Människor som inte känner mig. Ingen av mina vänner vet att jag har en blogg. Jag har ingen länk till den på Facebook. Jag har aldrig berättat om den. Men helt plötsligt så inser jag hur litet internet är. Och jag vet inte hur jag ska göra. Hur jag ska gå vidare.

Det är inte det att jag står för mina åsikter. Det här handlar om något annat. Det handlar om att jag vill kunna skriva fritt, få lite feedback, bara flumma ut lite utan att behöva tänka på vilka som läser. Vilka som kan ta illa upp. Jag vill inte att ytliga bekanta skall diskutera mitt liv.

Synd om mig

Har gått med en förkylning obeskrivligt länge. Har känts bättre några dagar men igår kväll smällde det till och jag blev sjuk. Jag är extremt ynklig när jag är sjuk. Det är så synd om mig. Lyx är då att ha en karl som går ut med bebis på långpromenad och handlar godis, glass och skvallertidningar. Jag ska nog överleva detta också! På ett sätt är jag glad att det bröt ut nu, innan R åker. På ett sätt känns det jäkligt trist att jag ska snörvla, hosta och klaga mig igenom vår sista helg tillsammans den här gången.

Grått väder och färgglad plast

Dimman ligger tät över Kalmar. Det är en nackdel med maritimt klimat. Denna ständiga dimma på hösten och våren. Tittar man ut ser det ut som bomull, i huvudet känns det som bomull. Dagarna går och jag vet inte vad vi gör. Leker, busar, myser. Var på en ganska rolig utställning på Kalmar Länsmuseum här om dagen som handlade om diverse plastföremål i hemmet. Var himla läckert att se alla plastföremål uppradade efter en färgskala och en hel del minnen från barndommen väcktes till liv. En sån kakburk hade farmor! En sån tratt använder mamma fortfarande!
RSS 2.0