Wings for Life

Nästa vecka är det Wings for Life här i Kalmar. Jag anmälde mig i vintras och tänkte att jag hade massor med tid att springa på. Sen slog sjukstugan kvar och jag kom i gång för ett par veckor sedan. Jag hade som mål från början att ta mig över hela Ölandsbron men det kan jag nog glömma. Får nog sikta på runt 8 kilometer istället. Acceptera det och vara nöjd med det.
 
Var länge sen jag sprang något lopp. För två år sedan sprang jag de flesta lopp, inte de över en mil, här i Kalmar. Förra året blev det bara ett på 5 kilometer. Och nu har jag i det närmsta glömt bort hur man springer. Sätt ena benet framför det andra. Glöm inte bort att andas. Undvik att dö efter ett par kilometer.
 
Trött. Inte efter löprunda kanske, mer efter öronont, feber och krupp...
 
På armen syns en Forerunner 15. Har bara haft den i ett par veckor men gillar den. En av de enklare träningsklockorna men den duger bra till mig. Den har GPS och mäter puls samt att den även fungerar som ett aktivitetsarmband vilket är en sjukt bra motivationsfaktor för mig. Ser jag att jag "saknar" ett par hundra steg på kvällen innan jag ska gå och lägga mig joggar jag på stället när jag borstar tänderna för att komma upp i mitt mål. Helt enkelt så rör jag mig mer när jag får "bevis" på det. Sen gillar jag Garmin Connect och all statistik som finns där. Använder några av er Garmin Connect? Ja, jag raggar kompisar ;)
 
 

En lång vecka

Det har varit en ganska lång vecka. Samuel har varit sjuk hela tiden och det är först imorgon jag kan skicka iväg honom till förskolan igen. Feber har blandats med öronont och krupp inatt. Var till läkare för örat igår, var rätt säker på att det värkte hål i förrgår men det syntes ingenting i örat. Elakt virus. Har missat alldeles för mycket på jobbet. Vet att jag inte ska känna dåligt samvete över det men just den här veckan hade jag behövts och det måste vara mr. Murphy och hans förbaskade lag som har ett finger med i spelet eftersom min sambo är på jobbresa just denna vecka.
 
 
 
Lite pyssel har blandats med film, joggingturer med vagnen (hu så jobbigt det var!) och utelek i den mån sjuklingen orkat. Bilden ovanför föreställer tydligen teckningar på mammas bil, farfars bil, grannens bil och doktorns öronlampa. Med en stor dos fantasi kanske man kan se det... Men snart är veckan slut och jag hoppas att även vab-säsongen är det!

Inte utan mitt kaffe

 
När jag gick på gymnasiet förstod jag mig aldrig på kaffe. Inte te heller. När jag sedan som 20åring började som jungman på ett forskningsfartyg blev jag "retad" i mässen för att jag drack saft. Det dröjde inte många dagar förrän jag började ta en kopp kaffe jag med. En fjärdedel kaffe, tre fjärdedelar mjölk och ett par sockerbitar på det. Sen försökte jag att inte grimasera allt för illa när jag drack. Men en dag började den där svarta sörjan smaka gott. Sockret skippades snart men än idag så dricker jag vad andra säger är mjölk med kaffe.
 
Kaffe är gott. Och smakar extra gott i vissa situationer. Som i sovsäcken utanför tältet när solen precis har gått upp. Eller efter maten, självklart kokat på stormkök. Eller när man är i stan och köper en takeaway-kaffe och känner sig som världens coolaste lattemorsa (fast man egentligen bara är en trött kaffemoster). Eller som nu. När barnen sitter i soffan, äter frukost och tittar på film. De har inte ens försökt slå ihjäl varann än (tro mig, det kommer snart). Morgonsolen lyser in i köket och det är nästan ovanligt tyst i huset. Lugnet före vab-stormen?
 
Och med det sagt vill jag säga godmorgon och önska er en fin dag!

Att gå iland

Sommaren 2010 gick jag iland. Tog av mig sjömanskostymen, vilken var mjukisbyxor och Crocs, som bloggbeskrivningen säger. Det kändes bra. Det kändes rätt. Jag blev sedan snabbt gravid och sjölivet kändes långt borta. Sen föddes Adam och sjölivet kändes ett ljusår bort.
 
Det gick lång tid utan att jag tänkte på det. Ett barn blev två och som "sjömansfru" hann jag inte tänka särskilt mycket bland kolik, blöjbyten och nappflaskor när sambon var till sjöss. Sen ändrades allt. Han gick iland. Jag fick ett jobb. Det började som sommarjobb för snart ett år sedan. Jag stortrivdes. Så jag frågade om jag fick vara kvar (läs tjatade lite grann) och vips så blev det tre månader heltid på timmar och sedan ett vick året ut. Och här någonstans så böjar jag känna av det. Att ha gått iland. 
 
Jag har ett jobb jag trivs med. Jag jobbar med ett av mina största intressen och det är awesome. Jag har en familj som jag älskar att komma hem till. Men det där rastlösa sjömanshjärtat. Åh, vad skall jag göra med det? Rastlösheten. Rotlösheten. Känslan över att ha varit på samma ställe i fem år. Egentligen vill jag inte vara någon annanstans. Men ändå, saknar känslan av att vara på väg. Saknar att inte veta vad morgondagen kommer bjuda på. 
 
Jag är inte bitter. Jag ångrar mig inte. Jag är mycket väl medveten att om jag skulle kliva över rampen igen, ombord på ett fartyg, så skulle jag längta hem innan jag ens lämnat in sjöfartsboken. Men det är den där förbannade rastlösheten. Den som förr ständigt klappade mig på axeln. Jag blev kompis med rastlösheten. Vi lärde oss hur vi fungerade tillsammans och efter ett tag rotade jag mig. Men nu är han tillbaks. Rastösheten. Ja, det är en han. Det mesta i min värld är en han. Hur som helst. 
 
Jag vet inte vart jag vill komma. Det är så det brukar bli när jag börjar skriva. Jag skriver en massa men missar slutpoängen. Vad är slutpoängen? Att gräset är grönare på andra sidan? Och går man över till andra sidan är gräset antagligen grönast på första sidan? Jag kommer inte gå till sjöss igen. Inte på många år i alla fall. Men jag leker med tanken. Tyvärr stillar det inte rastlösheten, det matar honom. 

Årets mest använda ord

VAB.
 
Tre små bokstäver. Vård Av Barn. Kollade igenom mina Facebookupdateringar. Om de inte handlar om eld, vilket jag är löjligt fortjust i, så handlar de om vab, vilket jag är mindre förtjust i. Samuel, den minste krabaten har dragit hem ena viruset efter det andra. Det har lett till att han och jag har delat ömsesidigt på bacillerna. På min sjukdomslista under vintern kan jag skriva upp bihåleinflammation x3, halsfluss x2, magsjuka x2, hosta tills det blev spricka i revbenet, influensa och en och annan hederlig förkylning. Han har dock för det mesta klarat sig med 38 graders feber och ett humör som heter duga. Ett par magsjukor och öroninflammationer har väl också hunnits med för hans del.
 
Men nu är det alltså dags för vab igen. Sådär fruktansvärt otimad vab eftersom jag är själv med ungarna den här veckan och dessutom är utlånad till en annan avdelning på företaget. Ett kort vick och jag skulle verkligen behöva vara där. Men jag antar att det här är de beryktade småbarnsåren? Att han efter den här vintern utvecklat ett immunförsvar som heter duga? Och fram tills det immunförsvaret är ordnat så hoppas jag att morgondagen är feberfri så vi kan snurra vidare i ekorrhjulet resten av veckan.

Fem bilder

Att försöka ge mig in på att skriva om de två senaste åren och vad som hänt. Well. Det är ett evighetsprojekt. Vi startar här. Med fem bilder från hyfsat nyligen.
 
 
När alla andra rockade sockorna rockade jag skorna. Nog för att jag brukar ränna runt i strumplästen på kontoret men skor, det kändes som det fick mer effekt. Och nej, det är inte första gången jag går ut i omaka skor. Det är därför jag uteslutande äger Converse. Hittar man inte den andra skon kan man ta vilken sko som helst i högen. Det säger en del om vår hall...
 
 
När jag inte rockar sockor och skor så rockar jag. Gärna i Mötley-tröja. Laddad som tusen inför Sweden Rock i år. Kickstart my heart, finns ingen bättre låt att cykla till jobbet till. Eller att springa till. När mat lagas är det dock Volbeat som gäller. Allt enligt tvååringens önskemål. Yssna! Våbee! Duktig bebis. Ja, han är ingen bebis längre. Han är två och ett halvt. Men ändå bebis.
 
 
 
 
Påsken spenderades i Malmö. Jag är inte särksilt hönsmammig av mig men även jag var rädd för att tappa bort kidsen i storstan. Så jag knöt fast röda heliumballonger i dem. Mycket billigare än att operera in GPS-sändare i dem. Säkert skonsammre också.
 
 
Jag fick en punschpralin i påskägget på jobbet. Jag säger inget mer om den. Det kanske bara är jag som associerar fritt och fick ett smärre skrattanfall.
 
 
Såhär spenderar jag helst min tid. I ett vindskydd. Första övernattningen med hela familjen bockades av under förra helgen. Vi har lyxen att bo en halvmil från ett naturreservat med flera vinskydd. Fyraåringen och jag har dock vintertältat lite i trädgården i vinter. Det är enda stället han sover som en stock på, när han får sova ute. Jag funderar allvarligt på att köpa en tältkåta och slå upp på permanent basis i trädgården. Alternativt timra ett vindkydd. Efter att ha varit vaken fem gånger varje natt i fyra års tid verkar det som en alldeles perfekt lösning. Grannarna tycker redan att jag är lite udda så de hade nog inte ens reagerat.
 

Ett försök?

Snart två år sedan jag skrev något. Funderar ibland på att börja. Frågan är bara hur. Jag saknar min första blogg. Den var rosa och handlade om livet till sjöss, studentliv i Kalmar och alla tokigheter däremellan. Nu blir det inte så mycket tokigheter. Bortsett från i onsdags men det är en historia för sig.
 
Vad har man att skriva om när dagarna består av lämningar, jobb, hämtningar, matlagning och nattningar? Att driva en mammablogg är jag totalt ointresserad av. Visst, jag svamlar gärna och ofta om mina barn men nej, inte mammablogg. Jag försökte ju me vikt- och träningsblogg och det fungerade ju bra. Tappad kilo på tre år, mycket tack vare bloggen. Nu har jag Garmin Connect som jag är lite småkär i och motivationen att gå vidare är tillbaks. Ruskigt nöjd över att ha stått stilla viktmässigt i två år. Det har aldrig hänt förr. Sakta men säkert har ett kilo plus blivit två som blivit tre som blivit fem. Ni fattar. Så vad återstår bloggväg? Vardagsblogg? Well, det skrev jag ju om nyss. 
 
Vakna, kaffe, lämna, jobba, hämta, laga mat, natta, springa/städa/kolla på Grey's Anatomy. Yey vad spännande!
 
Jag funderar. Kanske skriver något förvirrat inlägg under tiden. Kanske startar en ny blogg. Antagligen slutar det i en helt vanlig vardagsblogg det här också. 
 
So long people!

RSS 2.0