Kontanthantering

 
Under sommaren och hösten har vi sålt av lite saker via Blocket och en lokal Facebook-loppis. Det har varit saker utan egentligt värde men många bäckar små och igår när vi skulle till stan bestämde vi oss för att ta med oss sedlarna för att sätta in dem på vårt konto. Utanför banken stod lastbilen på bilden ovan och det dom höll på med var att bära ut sätta-in-pengar-maskinerna. Vi var en dag efter vår tid. Bokstavligen talat.
 
Aftonbladet skriver idag om den minskade kontanthanteringen och att flera stora kedjor helt slutat med kontanter. I kommentarsfältet går åsikterna isär om vad som är rätt eller fel. Själv tillhör jag dem som i 99 fall av 100 betalar med kort. Om jag skulle komma till en större affär, kedja eller inte, som inte tar kort skulle jag bli helt ställd och få be att återkomma då jag måste till en bankomat. Jag brukar dock ha lite småpengar liggande i vagnen ifall om att jag blir attack-kaffesugen under morgonpromenaden men mer än så är det inte. Vet jag med mig att jag skall någonstans där det finns risk att de inte tar kort, så som loppisar eller gårdshandlar, tar jag ut pengar innan. På sommaren har jag dock oftare någon hundrig i plånboken eftersom många glasskiosker bara tar kontanter. Men överlag så kör jag med kort. Alltid.
 
Minskad kontanthantering är inget jag bryr mig om då jag inte känner mig drabbad. Vad jag däremot blev lite fundersam över är att man nu inte kan sätta in pengar på den bank vi är kunder i. Om inte banken hanterar kontanter, vem gör det då liksom? Just pengarna som vi ville sätta in igår satte vi in på ICA-kortet istället vilket inte var några som helst problem. Konto som konto för vår del. Men det kanske inte är så för alla? Jag vet inte. Vad tycker ni om den minskade kontanthanteringen i samhället?

Kommentarer
Postat av: Inga M

Jag kan förstå om man vill minska kontanthanteringen för den inbjuder förstås till rån. Men ibland undrar jag om det inte mer handlar om att det är billigare för både banker och butiker att inte ha kontanter, man kan tjäna pengar på att ta bort kontanterna. Det hela kanske till slut måste regleras av staten på något sätt för det måste ju finnas någon (bank eller butik) inom räckhåll som kan ta emot och ge ut kontanter.

2012-10-10 @ 06:16:03
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0