Vandring runt Hammerodde


Salomons kapell

En av dagarna på Bornholm gjorde vi en dagsvandring runt Hammerodde, Bornholms norra del. I en broschyr vi tog på färjan läste vi om denna vandringsled på cirka sju kilometer. Bilen parkerades i Sandvig, Adam sattes i bärstolen och så gick vi. Vilken tur! Sambon och jag är eniga om att den vandringen var resans höjdpunkt! Terrängen var varierad men inte svår på något vis. Det var fina stigar hela vägen. Ibland bar det uppför, ibland nerför. Landskapet var varierande med höga klippor, stränder, skog och fårhagar. Naturen på Bornholm är fantastisk!



Bärstolen vi har till Adam är en Deuter Kid Comfort II. Det här var första gången som vi verkligen "använde" den. Innan har vi bara gått lite kortare promenader i omgivningarna kring hemmet. Totalt tog vandringen cirka tre timmar inklusive raster och geocaching. Adam var helnöjd i stolen, pratade och skrattade hela tiden. Helt klart ett bra köp som kommer användas mycket framöver! Finns även plats för en del packning. Det ringer en klocka om att jag läst 18 liter någonstans men jag vågar inte säga säkert. Packutrymmet var långt ifrån fyllt då vi även hade en dagtursäck med kök och mat.

Hur som helst, omgivningarna runt Hammerodde kan jag verkligen rekommendera. Det fanns även några kortare leder. Och vägen från parkeringen vid Sandvigs camping till fyren på Hammerodde var asfalterad. Efter ett par kilometer kom man till Salomons kapell, en ruin med vacker utsikt. Från Sandvig fanns det även någon genväg till just kapellet.


Kommentarer
Postat av: Linda

Tack för tipset! Det är nu uppskrivet. :)

2012-06-04 @ 08:45:41
URL: http://svartvitkatt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0