Myggmedel

Barn under tre år bör inte använda de myggmedel vi har i Sverige så som Djungelolja, Mygga och så vidare. I många andra länder är det dock inga restriktioner trots att ingredienserna är de samma. Förra sommaren tänkte vi inte så mycket på mygg. Adam låg i vagnen, under myggnätet, och gjorde inte så mycket väsen av sig. Den här sommaren är han ett år och ligga still i vagnen, dessutom under ett nät, är inget lille herrn vill. Så hur gör man då? Vad finns det för alternativ? På något friluftsforum läste jag någon som skrev att olivolja fungerar. Låter kladdigt och fett men visst, det är ju bara att sätta på de kläder man är minst rädd om och testa. På den inspirerande bloggen Friluftsbarn skriver Fredrik om att han hört att eterisk citronlja blandat med vanlig hudkräm skall funka. De skall testa detta när tillfälle ges. Har ni några alternativ till traditionella myggmedel?

Kommentarer
Postat av: Linda

Jag har läst mycket om Sjö&Havs spray och roll on som ska vara väldigt snäll även för små barn. Du kan ju kolla och se vad du tror. :) https://www.sjohav.se/produkter/mygg-och-fastingspray eller https://www.sjohav.se/produkter/mygg-och-fasting-roll

2012-06-07 @ 13:22:49
URL: http://svartvitkatt.blogg.se/
Postat av: Sara

Eteriska citrondroppar! Annars har det kommit en ekologisk myggspray som Laila Bagge importerat, den finns på NK i Stockholm.

2012-06-07 @ 23:41:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0