Första tältnatten



På mellandagsrean köpte vi ett nytt tält, igår slog vi äntligen upp det! Det var första tältnatten för i år och Adams första tältnatt någonsin! Så hur gick det då? Över förväntan måste jag säga! Eller, egentligen har jag väl inga förväntningar. Vi har tältat förr men att göra det med en bebis är nytt för oss, alltså är man nybörjare igen på något sätt. Många tittar konstigt på oss när vi säger att vi ska tälta och vandra med Adam men vi har inte stött på några hinder alls än.

Adam somnade som vanligt vid halv sju och sov gott fram till någon gång efter midnatt. Då blev det ett jäkla liv istället. Tog ur honom ur sovsäcken och satte på ett fleeceset utanpå pyjamasen och han verkade nöjdare. Efter många vaggvisor och ännu fler pruttar från lille herrn somnade vi om så jag tror snarare att det var magen som bråkade än att vi just sov i tält.



Igår var ingen vanlig dag för oss, det var nämligen vår förlovningsdag! Det är nu två år sedan vi bytte ringar en fin kväll på Korfu. För ett år sedan promenerade vi hem från BB och igår avnjöt vi en smaskig måltid och drack bubbel ur kåsorna. Finns inte bättre sätt att fira på!



Vår lägerplats för natten var vid banvaktarstugan i Skärlöv. Det är en fin liten rastplats längs banvallen som går till Kastlösa. Vi upptäckte den här platen för något år sedan tack vare geocaching och vi kommer garanterat återkomma fler gånger! Där finns vindskydd, eldstad, ved, utedass och bord och bänkar. Samt de gamla ruinerna av det som en gång var banvaktarstugan. På varje sida rastplatsen är Alvaret. En vacker plats på jorden helt enkelt.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Om jag får be; HAN ÄR INGEN BEBIS LÄNGRE! Man slutar att vara bebis efter 1 år!

2012-06-08 @ 19:11:07
Postat av: Fredrik

Gratulerar till första tältnatten med bebisen (eller vad man nu får kalla honom...)!



Precis som du skriver har vi också fått en del kommentarer kring vårt "frilufsande" med Birk. "Men oj, vågarna ni göra så" o.s.v. Men jag tror det säger mer om personerna i fråga än om oss. Det är lätt att bli bekväm i sitt hem och sitt vardagsrum, friluftsliv är ju jobbigt. :-)



Vart bär det av härnäst?

2012-06-08 @ 21:18:14
URL: http://www.friluftsbarn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0