Facebook-loppis

Jag har förstått att det här med lokala Facebook-loppisar har blivit ett ganska stort fenomen. Och jag tycker det är toppen! Har köpt, men mest sålt, en del på vår här i Kalmar. Det är så enkelt, så smidigt. Och gratis! Bara lägga ut en bild och se om någon nappar. Sådana saker som jag lagt ut till försäljning på Facebook skulle jag aldrig komma på tanken att sälja på Blocket. Det är ju bara småsaker. Någon serveringsskål från IKEA, ett par gardiner, en bok. En tia här, en tjuga där. Inga stora summor. Men man blir av med lösöret!
 
Jag är ingen samlare. Snarare tvärtom. Jag älskar att kasta saker. Rensar garderoben ett par, tre gånger per år och det som hamnade i "kanske-lådan" sist tömmer jag rakt ner i klädinsamlingen utan att titta. För varje sak jag köper vill jag gärna göra mig av med något annat. Vissa saker är ju bara skräp och sådant går i soptunnan. Andra saker går att sälja eller skänka till välgörenhet eller vänner.
 
När det kommer till kläder har jag inte tålamod att stå och bläddra igenom kläder på second hand för att kanske hitta något. Däremot handlar jag en del på Tradera. Mycket till Adam och en del till mig. Nackdelen med Tradera är ju att man inte kan prova och skicka tillbaks. Barnkläder är enklare. Husgeråd och liknande jag jag nyligen fått upp ögonen för hur mycket fina begagnade saker det finns. Både på nätet och lokalt. Att kunna återbruka saker är toppen! Om man dessutom får en slant för det så är det ju ännu bättre?!

Kommentarer
Postat av: Linnea, Mamma Vild

Vi har en facebook-loppis här hos mig också men jag har inte kommit mig för att sälja något där ännu. Kanske ska prova med vårat soffbord i ek som blivit över när vi fick ett fint 50-talsbord i teak i helgen. Jag är definitivt ingen samlare heller, är något borta hemma eller på jobbet får jag ofta frågan om jag slängt det, jag har tydligen fått det ryktet :) Å andra sidan brukar jag anlitas när någon har svårt att ta besluten själv, jag är suverän på att sälja, skänka och sälja! Har du läst boken "Rensa i röran med Feng Shui"?
//Linnea, Mamma Vild

Svar: Haha, sambon brukar också fråga om jag kastat saker. Oftast har jag det. Hatar såna där bra-att-ha-prylar. Sambons pappa är raka motsatsen och samlar på allt han kommer över i rostfritt, rörstumpar, o-ringar och allt annat som just kan vara bra att ha. Vi bor ju dessutom i lägenhet så då behöver man egentligen inga bra-att-ha-saker. Nej, den boken har jag inte läst. Kollade på den snabbt på Adlibris nu. Kan inte dra mig till minnes att jag läst något alls om Feng Shui!
Landkrabba

2012-07-17 @ 22:17:48
URL: http://familjenvild.blogspot.se/
Postat av: Linnea

Den handlar om grundtankarna i Feng shui och framför allt hur saker vi samlar på oss av kända, okända, frivilliga och ofrivilliga anledningar påverkar oss. Att man tex behåller saker man hatar (och som skapar irritation och andra negativa känslor) för att man inte vågar annat om den man fått den av kommer på besök :) Läser man den och hoppar över sidorna man tycker blir för mycket är den en bok som inspirerar och väcker många sunda tankar!
//Linnea

2012-07-18 @ 10:00:18
URL: http://familjenvild.blogspot.com
Postat av: Inga Magnusson

Du gör helt rätt som rensar ut och slänger saker! Jag fattar inte vad det är för menatal defekt hos mig som gör att det är så svårt för mig göra så. Här samlas det på hög.

2012-07-20 @ 06:35:21
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0