Och helgen inleds med...

Idag har också varit en mysig och alldeles perfekt dag. Vi började med sovmorgon och gick sen ner en sväng på stan Käkade sushi och kollade i affärer. Vi hade kvar ett presentkort på Cervera som vi fick i förlovningspresent i juni och slog idag till på en grej vi tittat på länge. Nämligen ett 24 delars bestickset från Hardangerbestikk! Så otroligt vackra bestick. Valde ut ett set i matt rostfritt, kan visa bilder en annan dag. Blev även en sväng förbi The Body Shops rea och ett besök på Indiska.

För att inviga de nya besticken enades vi om att en fin middag skulle lagas. Och fint blev det! Oxfilé, rödvinssås och bakad potatis med ädelostsmör. Blandade Bregott med ädelost på tub vilken är godkänd för gravida att äta. Den är långt ifrån lika god som vanlig ädelost men duger helt klart i krig. Eller som substitut under nio månader av ens liv... Till efterrätt bjöds det sedan på hemmagjord chokladmousse med färska hallon. Bra start på helgen helt klart!

Världens enklaste chokladmousse!

Smält 50 gram mörk choklad i ett vattenbad. Vispa ett ägg med en matsked fruktsocker. Äggsmeten ska vara väldigt fluffig. Vispa en deciliter grädde. Blanda chokladen med äggsmeten och rör om försitkigt. Blanda i grädden och blanda väl med försiktigt. Häll upp i två portionsglas och kyl i moussen i cirka 15 minuter. Servera med exempelvis färska bär.


Kommentarer
Postat av: Jeanette

Får man lov att äta sushi när man är gravid? Eller finns det särskilda bitar som är ok men andra som inte är det?

Man läser ju överallt om graviditet och fisk så man är lite förvirrad.

2011-01-08 @ 15:05:52
URL: http://makeovermadness.shapemeup.se
Postat av: Inga Magnusson

Perfekt och smarrigt käk! Tubosten är nog inte helt fel, vi använder den till glögg och pepparkakor. Bra att den går att använda för gravida. När jag läser Din blogg så förstår jag att det är inte så enkelt det där med maten numera för gravida kvinnor, det är mycket som inte är tillåtet.

2011-01-09 @ 01:58:55
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0