Om Lyxfällan kommer...

En av mina största utgifter är oliver. Skratta ni men det är sant. Oliver är något bland det godaste jag vet. Det växlar dock lite mellan vilka som är favoriterna. För det mesta är det gröna jätteoliver med kärna men nyligen hade jag en period då jag ville ha kärnfria som inte låg i olja eller spad. Mitt senaste ha-begär är gröna oliver med en vitlöksklyfta i. Mmmm. Idag var jag och handlade oliver och soltorkade tomater (som är nästan lika gott som oliver) för cirka 100 kronor. Tre små burkar kom jag hem med men det är det värt!

När jag lagade mat nu kom jag och tänka på detta. Jag lägger mer pengar varje månad på oliver och soltorkade tomater än vad jag gör på transporter! Vi har ingen bil och jag åker buss några enstaka gånger i månaden då jag föredrar den cirka 40 minuter långa promenaden till skolan. Bussen kostar 14 kronor. En burk oliver kostar 32,90. Om jag någonsin skulle behöva hjälp av Lyxfällan *ta i trä* så skull oliver få en egen plats på budgettavlan! Stört.

Ska ju läsa redovisning och kalkylering fram till jul. Kanske ska göra lite räkenskaper på hur mycket pengar jag årligen lägger på oliver, ungefär som en rökare räknar ut hur mycket pengar han/hon hade sparat om dom inte rökt. Eller så fortsätter jag gladerligen äta mina oliver och drömmer om den dag jag och sambon är gamla och krokiga och gråhåriga och köper en olivgård i Grekland...

Kommentarer
Postat av: emsut.



Oliver är ju bättre än cigaretter..

Och godare. :)

2010-11-01 @ 08:39:04
URL: http://emsut.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0