Rutiner och listor

På tisdag är det dags, Då börjar vår nya vardag. Min och småkillarnas. Sambon åker på jobb och när vi vinkar av honom kommer vi inte ses på fyra veckor. Jag känner mig rätt lugn inför den kommande månaden. Enda funderingen är hur nattningarna kommer gå men det tar vi då. Men jag funderar lite på hur jag skall strukturera upp vardagen. Allt för att underlätta och ligga steget före.
 
Rutiner och planering kommer väl vara a och o. Förbereda middagen kvällen före om det går. Alltid ha lättlagad mat som korv och makaroner hemma. Jag har börjat på att skriva en "att-göra-lista". Jag är inte så bra på hushållssysslor. Det går lätt överstyr. Istället för att städa sovrummet målar jag om det. Istället för att putsa fönstrena köper jag tyg och syr nya gardiner. Nu skall jag skriva veckolista på vettiga sysslor. Typ byta sängkläder, städa klädkammaren, baka skorpor och så vidare. Inte sånt som man gör varje dag som tvätta, diska och laga mat. Det räknas inte, det går av bara farten.
 
Jag kan inte gå sysslolös. Jag är en rastlös själ. Att vila och ta det lugnt är något bland det värsta jag vet. Speciellt när jag är ensam. Då vill jag att saker och ting går i ett. Annat är det när sambon är hemma, då är det ju mysigt att ligga i soffan och prata och kolla på en film. Men när man är själv, näe. Har ju fler större projekt som jag vill göra i lägenheten. Måla om hallen. Fixa i ordning gästrummet. Måla om lite möbler. Men jag har lovat mig själv att det får vänta. Att jag inte skall dra igång något större projekt nu första törnen. Så listan fylls på med småprojekt och vips så har de 28 dagarna gått!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0