När planerna ändras

 
Att ha barn och vara mammaledig är verkligen att ta dagen som den kommer. Jag brukar planera något kvällen innan. Det kan vara en aktivitet, vad vi ska äta, ett utflyktsmål. Men det är sällan det blir som man tänkt sig. På morgonen känner vi av dagsformen. Jag har all tid i världen, det är inget som prompt måste ske just idag.
 
Igår kväll laddade jag GPSen med cacher och planerade en runda söderut längs kusten. Imorse när Adam vaknade var hans kroppsspråk som flickan i Exorsisten. Han är så arg. Har varit det ett par dagar. Han skriker, dunkar huvudet i saker och ting och spänner kroppen som en pilbåge. Jag tror han har kommit på att alla andra står upp men inte han, att han är frustrerad. Det börjar kanske bli dags för den lille rumphasaren att ställa sig upp och ta sina första små steg? Men att sitta i bil med en huvuddunkande gallskrikande unge kändes inte så lockande. Dock blev det en liten minitur.
 
Åkte ut på Stensö, ett grönområde i södra Kalmar där jag sprungit och promenerat åtskilliga mil när vi bodde i det området. Tack vare geocaching hittade vi ett par nya platser och turen avslutades med varmkrov i termos. Funkade som utflyktsmat när jag var barn, funkar lika bra nu. Geocaching, mat utomhus, lekpark, mata fåglar. En alldeles perfekt dag för just denna dag. Och Adam glömde för en stund bort hur arg han är. Sen kom vi hem. Men han är lätt att muta. Nektariner och bärsjal och han är from som ett lamm.

Kommentarer
Postat av: Linnea, Mamma Vild

Det där med Geocaching har jag varit riktigt sugen på länge nu. Har laddat appen "Geocaching Intro" och kollat vilka cacher som finns runt oss, faktiskt ganska många! :) Vet du om det finns många på Öland? Vi åker över v28.
//Linnea, Mamma Vild

Svar: Ja, det har blivit jättestort! Många tror att jag skämtar när jag säger att det finns ett 50-tal bara i centrala Kalmar och att folk går förbi flera stycken per dag ;) På Öland finns det en hel del, ja. Några hundra sisådär ;) Om du skaffar ett konto på geocaching.com (det är gratis) så kan du kolla på kartan om det finns några i närheten av era semestermål, vilka som är lite extra barnvänliga och så vidare. Misstänker att dina grabbar får ut mer av skattletandet än vad min :) Vad det gäller appar har jag noll koll, vi använder alltid vår Garmin GPS. Har c:geo i min HTC men använder det endast för att kolla hintar, läsa loggar och så för att få lite ledtrådar på plats om det är lite extra klurigt ;) God jakt!/Anna
Landkrabba

2012-06-27 @ 22:04:13
URL: http://kottarpavift.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0