Geocaching på Bornholm


Geocaching vid Hammerhus

Om man på geocaching.com söker på "Bornholm" får man upp drygt 1200 träffar. Det finns att göra för den som snöat in på geocaching med andra ord. Innan vi åkte hemifrån la vi in ett gäng gömmor i GPSen, ställen vi ville besöka. Vi hann inte ens att besöka hälften av de gömmor vi lagt in, men det var väl inte tanken heller. Det som jag tyckte var roligast med cacherna på Bornholm var att många var rätt stora. En stor låda kräver ett finurligare gömställe än en filmburk. På civiliserade ställen är filmburkar överrepresenterade. En filmburk med en magnet i sittande under ett broräcke/bänk/på en stolpe och så vidare. Rätt tråkiga gömmor med andra ord.


"Pengekisten" i Gudhjem

Större burkar är ju lättare att gömma i naturen, även om vi hittat en cache i storlek med en verktygslåda i centrala Kalmar. Vissa har varit kluriga, snygga gömmor. Andra har legat under ett par stenar, rätt synliga. Dock är det ju inte cachen i sig som är själva höjdpunkten utan platsen. Många av cacherna har varit barnvänliga, dock inte särskilt barnvagnsvänliga men vad gör det när man har bärstol?! Innehållet i skatterna hade definitivt uppskattats av större barn då det var en hel del leksaker, Kinderäggsfigurer och så vidare. Jag längtar tills Adam blir stor nog att själv få ut något av geocachandet!

Kommentarer
Postat av: Tweety

Så sugen att börja med geochaning, när jag ser dina bilder. Får man fråga vilka program du använder dig av? Ha en underbar söndag. Kram

2012-06-03 @ 14:42:48
URL: http://tweety26.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0