Långpromenad med bilder



Första bilden med nya kameran! Ute i grönområdet är det vitt, vitt, vitt. Och det är inte snö! Förra helgen när jag promenerade där ute tyckte jag att det var mycket vitsippor, nu har det fullkomligt exploderat! Är lite gula blommor bland allt det vita, jag vet inte vad de heter. Kan det vara så enkelt som gulsippor...?

Det sägs att Gustav Wasa landsteg här ute på Stensö på 1500-talet. Jag får väl erkänna att jag inte kan min historia allt för bra så jag vet inte sanningshalten i detta påstående. Ett av promenadspåren heter i alla fall WasaStigen och den stora stenbumlingen som ligger uppe på ett par mindre bumligar heter Wasamonumentet och är placerat ute på Stensö Udde, där den blivande kungen skall ha landstigit.

Massor med motionärer i rörelse denna dag. Finns ett flertal uppmätta spår där ute och faktum är att jag längtar lite tills jag i höst skall testa det kortaste, 2,5 kilometer. Undra om jag orkar ta mig runt hela då...?

Underbara vackra Stensö Fiskeläge. Detta är ett av mina absoluta favoritområden i Kalmar och hade jag snubblat över en säck med några miljoner pengar i hade jag köpt någon av alla de vackra kaptensvillor som ligger i detta område!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0