Fiskarhustruns fisksoppa
I dessa kalla och regniga tider bjuder jag på ett recept på den godaste fisksoppan!
Fiskarhustruns fisksoppa
300 g valfri fiskfilé
500 gram räkor med skal
5 dl fiskbuljong
1 burk hela skalade tomater eller krossade tomater
1 dl grädde
1-2 gula lökar
1 tsk smulad timjan
Färsk dill
Hacka löken och fräs i matfett. Tillsätt fiskbuljongen, tomaterna och timjan. Låt sjuda cirka 15 minuter. Lägg ner fisken, skuren i bitar, och sjud försiktigt i cirka fem minuter. Tillsätt grädde och räkor och hetta snabbt upp soppan. Klipp färsk dill över. Servera!
300 g valfri fiskfilé
500 gram räkor med skal
5 dl fiskbuljong
1 burk hela skalade tomater eller krossade tomater
1 dl grädde
1-2 gula lökar
1 tsk smulad timjan
Färsk dill
Hacka löken och fräs i matfett. Tillsätt fiskbuljongen, tomaterna och timjan. Låt sjuda cirka 15 minuter. Lägg ner fisken, skuren i bitar, och sjud försiktigt i cirka fem minuter. Tillsätt grädde och räkor och hetta snabbt upp soppan. Klipp färsk dill över. Servera!
Jag följer sällan mammas recept utan tar i lite vad jag känner för. Vitlök, kräftor, surimi, aioli, musslor... Serveras med fördel tillsammans med ett gott vitlöksbröd.
Kommentarer
Trackback