Böda

 
 
Vi har varit på en helt suverän campingsemester i Böda. Dock inte på Böda-Böda-TV-campingen utan på Kyrketorps familjecamping. Det visade sig att det fanns sisådär ett tiotal campingar i Böda och Bödasand var den som låg mest off. Hur som helst. Fyra dagar, tre nätter. Köpte ju ett rätt rejält tält i våras, ett Primus Bifrost H6 och där finns plats för allt och alla och lite därtill. Välinvesterade kronor.
 
 
 
På dagarna har vi haft semester. Bara gjort det vi känt för. Vi har vandrat i Trollskogen, ätit glass på Källsa Glassgård, ätit fiskburgare i Sandvik, lekt på olika lekplatser, byggt sandslott. På kvällarna har vi promenerat ner till Böda hamn, druckit varsin folköl, tittat på fiskebåtarna och sedan promenerat hem till campingen. Inga måsten, inga krav. Helt perfekt,
 
 
 
Många frågar hur det går att tälta med två såpass små barn, andra frågar vart barnen har varit medan vi var och tältade. Och vi har haft dem med. Såklart. Det går alldeles utmärkt att tälta med två barn. Adam är nu två år och Samuel åtta månader. De har dock vissa issues med att sova i samma rum så Adam och jag har sovit i ena delen av tältet och sambon och Samuel i andra delen. Har haft med resesängen till Samuel, han hanterar inte den enorma friheten i tältet så bra (läs han ålar sig fram som en missil och smakar på allt som kommer i hans väg). Vissa nätter har de sovit bättre, andra sämre. Men det gör de ju här hemma också.
 
 
 
Den här gången bodde vi på camping och det är nog camping det kommer bli framöver. I alla fall om vi ska tälta flera nätter. Det är (tyvärr) inte praktiskt genomförbart att ta med sig tält, sovsäckar, liggunderlag, kök, välling, blöjor, mat, vatten, you name it samt två barn som behöver bäras. Men det gör inte så mycket. Vi gillar att tälta på camping, vi gillar att tälta naturen. Det är två olika saker men vi gillar båda, på olika sätt. En vandring i Trollskogen som avslutas med makaroner och köttfärssås på stormköket är en schyst motvikt till husvagnen 30 meter från tältet.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria Berndtsson

Ser hur härligt ut som helst! Blir nästan lite sugen på att tälta men får vänta lite för nu ska båten ju användas en massa. Är ju lite skönt att ha en fast punkt som du säger när barnen måste bäras för blir ju en del packning i och med att blöjor och andra nödvändigheter när det kommer till barn inte går att få tag på i "vildmarken". Men inget hindrar ju att man ger sig ut hela dagen för det med bara en del packning.

2013-07-13 @ 11:31:43
URL: http://eninvanaretillibyn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0