Arbetets museum

Arbetets museum, Norrköping
 
Att gå på museum är något vi gärna roar oss med. Tyvärr finns här inte något större utbud av detta i Kalmar så när vi besöker någon större stad står museibesök ofta högt upp på att-göra-listan. Under vår lilla weekendtripp till Kolmården besökte vi Arbetets museum i Norrköping. Byggnaden museumet är beläget i är en gammal textilfabrik som kallas strykjärnet på grund av formen.
 
Museumet erbjöd flera utställningar och vi fastnade länge på den om industristaden Norrköping och hur Norrköping länge var en fattig och smutsig stad trots att Sverige blomstrade under efterkrigstiden. Det är intressant att läsa och se bilder på hur människor levde under den tid då mina föräldrar växte upp. Det är inte så långt tillbaks i tiden och det känns orealistiskt att läsa om hur många som fortfarande hade vedspis och var utan toalett då. Det är ju ändå modern tid.
 
Det fanns en ateljé för barn med föräldrar. Dock besökte vi aldrig den. Adam var inte på sitt bästa humör när vi kom och inte heller när vi åt lunch i museumets cafeteria och när han väl somnade passade vi på att titta på utställningarna i lugn och ro. Blev lite besviken över att det inte fanns något lekrum eller ens en lekhörna, bara ateljén. Men för större (och/eller inte fullt så kinkiga och övertrötta barn) så är det säkert kul att få måla och skapa. Ett stort plus för att det var fri entré dock! Sånt gillas alltid och jag måste säga att jag uppskattar det ännu mer nu, sedan vi fick barn. Har inte barnen en bra dag blir det inte en bra dag för någon och ibland kanske man vänder efter redan en kvart för att hitta på en, för dagen, mer passande sysselsättning.

Kommentarer
Postat av: Therese

Ja det är verkligen vackert där i Norrköping faktiskt även värt en tur på vintern.

2012-09-25 @ 19:58:49
URL: http://sailorswife.se
Postat av: Tina - Minnas mamma

Härligt! :) Ja Monkeyn är helt ny så den är lätmissad! Speciellt för mig kanske som inte alls är insatt i vagnar men jag lyckades snappa upp det någonstans. Vet dock inte hur bred den är, den kanske inte håller Stockholmsmåttet? Har för mig någon sa att den var för bred för att få in genom ytterdörren men det kan väl inte stämma? :/

2012-09-26 @ 10:19:11
URL: http://www.hejtina.blogg.se
Postat av: Inga M

Norrköping är speciellt. Det är fint med närheten till vattnet och den gamla tegelstaden har sin charm. Yngste sonen jobbade ett par år där så vi hälsade på ibland. Där finns ett fint konstmuseum också. Där borde åtminstone finnas barnverksamhet.

2012-09-27 @ 22:44:18
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0