Äpplesaft

Tänkte bara tipsa om en väldigt enkel och god äpplesaft jag kokat några gånger. Perfekt såhär i "äppletider" då många har fruktträd eller möjlighet att få fallfrukt från någon vän. Receptet hittade jag här, dock har jag minskat mängden Atamon så den är enligt doseringstabellen på flaskan. Har som sagt kokat saften några gånger, både i år och förra året och tycker den blir riktigt god. Smaken, och färgen, varierar från gång till gång, beroende på vilka äpplen man använder.
Äppelsaft cirka 2 Liter
1,5 kg äpplen skurna i tärningar, med skal och kärnhus (skär bort om det är stött/fult eller maskätet)
2 liter kokande vatten
1 kg strösocker
15 gram citronsyra
1 tsk atamon
Gör så här
Ta fram en stor bunke, där häller du i de tärnade äpplena. Koka upp vattnet, häll över äpplena. Ställ in bunken i kylskåpet i två dygn. Ta fram en stor kastrull, sila bort äppelskräpet och häll vätskan i kastrullen. Häll i strösocker och citronsyra. Koka upp och koka till sockret har löst sig (några minuter). Tillsätt Atamon. Häll upp på flaskor. Förvara i kyl.
Den färdiga drycken ska späs med vatten.
1,5 kg äpplen skurna i tärningar, med skal och kärnhus (skär bort om det är stött/fult eller maskätet)
2 liter kokande vatten
1 kg strösocker
15 gram citronsyra
1 tsk atamon
Gör så här
Ta fram en stor bunke, där häller du i de tärnade äpplena. Koka upp vattnet, häll över äpplena. Ställ in bunken i kylskåpet i två dygn. Ta fram en stor kastrull, sila bort äppelskräpet och häll vätskan i kastrullen. Häll i strösocker och citronsyra. Koka upp och koka till sockret har löst sig (några minuter). Tillsätt Atamon. Häll upp på flaskor. Förvara i kyl.
Den färdiga drycken ska späs med vatten.
Kommentarer
Postat av: Maria
Det där ska jag komma ihåg, har en hel del äpplen som måste tas om hand innan de ruttnar bort på gräsmattan
Svar:
Landkrabba
Trackback