Spenatplättar

 
Fram tills för ett par månader sedan var Adam allätare. Han åt precis allt med god aptit och var aldrig skeptisk till något nytt. Sen vet jag inte vad som hände. Nu är han väldigt kräsen och för att inte all mat skall flyga av tallriken verkar det som om han måste vara i rätt stämning eller något. Mat flyger åt höger och vänster och om han får välja så hade han levt på kokt korv och makaroner. Okej att äta kokt korv och makaroner någon gång i veckan men dagligen. Nej. Plättar är dock något som lille herrn uppskattar och nu har jag upptäckt att det går finfint att lura i honom lite spenat genom att ha det i pannkakssmeten. Vi vuxna uppskattade också plättarna, som blev matigare och det kändes mer som en lunch än vad plättar och sylt gör. Har serverat dem med creme fraiche, rödlök och kräftstjärtar en gång och stekt bergtunga en gång. Adam fick dock strimlad rökt kalkon första gången. Kul när man hittar någon "ny" lättlagad och god mat som hela familjen uppskattar!

Kommentarer
Postat av: Inga M

Ser ut som en lite exotisk rätt. Får man fråga hur du gör plättarna?

Svar: Det är en helt vanlig pannkakssmet med 2,5 dl mjöl, 6 dl mjölk, 3 ägg och lite salt som jag haft i cirka 100 gram tinad hackad spenat som jag kramat ur vattnet. Experimenterar med spenatmängden fortfarande, lite mer kan man allt ha. Är rädd för att smeten inte håller ihop om man tar för mycket... Antar att man kan ha i vilka grönsaker man känner för, ska testa med finrivna morötter någon dag.
Landkrabba

2012-10-09 @ 06:00:43
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0