Lite julkänsla

Jag börjar få lite julkänsla. Det är inte ens november än. Jag tycker det är alldeles för tidigt att go crazy med julbockar, tomtar och granar men efter dagens IKEA-besök så är lägenheten lite mysigare med nya blockljus, löpare och fruktfat. Samt att en burk pepparkakor fick följa med hem! Årets första pepparkakor! Smakade dem tillsammans med sambons moster. Adam fick en han med och vare sig jag eller mostern hann blinka innan den var slut. Bra betyg från lille herrn med andra ord!
 
Undrar hur julen kommer bli i år. Förra julen var underbar. Adams första jul och vi fick fira tillsammans hela familjen. Vi var på Västkusten hos mina föräldrar. Åt och drack gott och bara njöt av att vara en familj. Sambon kommer vara hemma i år också. Lyx. Egentligen skulle han jobbat julresan men på grund av barnafödande skall han vara tjänstledig en törn. Jag tror att vi kommer fira i Kalmar i år. Hemma hos oss. Bara vi fyra. Sambon, jag, Adam och det nya lilla livet. Jag ser fram emot att få skapa våra egna traditioner, göra saker på vårt sätt. Bara ta det lugnt.

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Jag fick också lite julkänsla när jag var med min mamma på IKEA förra veckan. Hon är lika jultokig som jag så vi triggade väl varandra en del ^_^
Jag har alltid, förutom den jul då min äldsta bror var i USA och julen jag firade i Skottland, firat med min familj i Sundsvall. En jul var min mormor med men annars har det bara varit vi. Mina föräldrar valde att ha det så redan innan mina bröder var födda. Vi firar med våra bästa vänner, en stund på julafton och hela annandagskvällen, men de är också familjen =) Jag trivs väldigt bra med våra jular, de är väldigt lugna. Vi har under årens lopp hittat de traditioner vi gillar och skalat bort resten.
Jag är lite fundersam över hur det kommer bli att nån gång kanske fira med Eriks familj. Då blir vi minst elva personer, hela julafton, varav minst tre är små barn. Jag har faktiskt aldrig firat jul med flera små barn och är både nyfiken och lite "rädd" för det =P Kanske stött på för många skräckhistorier ^_^ Sen så blir det ju speciellt att inte fira med min egen familj, mycket för att jag bara träffar familjen vid jul och påsk. En idé jag och Erik nämnt är att åka upp till Sundsvall på juldagen och fira annandagen med min familj ifall vi firar julafton med Eriks familj.
I år har vi räknat med att Erik är till havs så jag åker upp till Norrland. Mer oklart hur det blir nästa jul, då han kanske är hemma (ifall han är ute i år). Vi vill ju gärna fira tillsammans, eftersom vi aldrig har gjort det. Frågan är bara var vi ska fira. Det lär ju i vilket fall visa sig om ett drygt år =)

2012-10-25 @ 22:16:37
URL: http://psychobabblebitch.blogspot.se/
Postat av: Linda Claesson

Oj vad du är pysslig! Här är jag glad om jag ens får upp adventsljusstakar i fönstren till advent... Men visst är det skönt att fira på egen hand, och skapa sina egna traditioner.

2012-10-26 @ 10:30:28
URL: http://svartvitkatt.blogg.se/
Postat av: Linnea, Mamma Vild

Ända sedan storebor föddes och vi haft ett eget hus att fira i har vi varit hemma hos oss själva på julen. Det har varit sååå skönt. Inte behöva tänka på vad man ska packa med eller inte. Julklappar, välling, blöjjor, hundsängar, hundmat, resesäng osv osv. De som vill fira med oss kommer med mat, vi brukar stå för typ potatis, knäcke och dricka :)

Svar: Ja, det blir ju en del grejer. Tycker att det ibland har varit mycket med "bara" Adam, snart blir det dubbelt så mycket! Fördelen med att åka till mina föräldrar är att brorsan har två ungar som är precis jämgamla med Adam och hans kommande syskon. Behöver inte tänka på sängar, matstolar, leksaker och så vidare eftersom mamma passar barnen så mycket. Och skulle man ha glömt något finns det alltid att låna. Nackdelen är att det är en sju timmars bilresa dit... Men i år blir det lugnt och skönt!
Landkrabba

2012-10-26 @ 10:39:37
URL: http://familjenvild.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0