Åka buss och riva tak?

Jag blev erbjuden igår att, mot att få resan betalt, få åka till andra sidan landet och riva ett tak. Det är frestande. Det hade säkert stillat lite av rastlösheten. Efter en snabb titt på SJ's hemsida är jag dock tveksam. Direkttåget till Göteborg som brukar gå på förmiddagen är indraget, för alltid, och istället får man åka via Hässleholm. Alternativen är således:

1. Resa med bebis, vagn och sjuhelvetes massa prylar och byta färdmedel sex gånger.
2. Resa med bebis, vagn och sjuhelvetes massa prylar på eftermiddagen med direkttåget. Detta alternativ innebär bara tre byten men även att jag måste natta bebis på bussen från Göteborg, finns inte en chans i helvete att vår lilla tröttmössa kan hålla sig vaken till klockan 19.30.
3. Stanna hemma och låta någon annan riva taket.

Jag har åkt upp genom Bohuslän förr med Adam och det var inga problem. Men då tog vi direkttåget till Göteborg, som gick på morgonen. Från Göteborg tog vi sedan tåg till Uddevalla där mamma hämtade i bil. Jag hade inte med någon vagn utan bara babyskyddet. Vi har fortfarande kvar babyskyddet och det är inte för litet men jag måste ha med vagnen den här gången. Mamma har bara liggvagn hemma hos sig och jag tror inte att jag hade fixat en vecka utan vagn. I höstas gick det bra då han var rätt liten och var nöjd i sjalen men han skulle inte trivas med det en vecka. Jag skulle inte trivas med det en vecka.

Om sambon vore hemma och skulle med på resan hade jag inte tvekat men nu är läget inte så. Det hade säkert funkat men är det värt det? När vi tidigare åkt buss och tåg har vi inte en enda gång fått hjälp av och på tåget, vare sig av passagerare eller tågvärdar. En sak är väl om man bara har vagnen eller bara ryggsäck och bärsjal men när vi ska ha allt kommer det bli meckigt. Det tåls att fundera på.

Å andra sidan borde den här komma i dagarna och det vore ett utmärkt tillfälle att testa den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0