Årets första skörd

 
Årets första blåbär. Mums! Att de dessutom är plockade två minuter från lägenheten gör inte saken sämre. Det ser ut att bli mycket blåbär i år. Där vi plockade hade visserligen någon annan varit före oss men vi fick ihop en halvliter på en halvtimme och det är jag nöjd med. Egentligen blev det mer än en halvliter, mitt sällskap satt så fint i blåbärsriset och mumsade bär tills han var blå i hela ansiktet.
 
När vi satt där i skogen började jag fundera på hur Adam upplevde situationen. Vi är utomhus flera timmar varje dag men det här var första gången som jag satte ner honom mitt i skogen. Nåväl, så mitt i skogen det kan bli när skogen ligger två minuter från ett stort bostadsområde. Vi lekte tittut bakom träden, han tyckte ormbunkarna kittlades i ansiktet när han försökte hasa sig fram över trädens rötter. Han fick nyplockade blåbär serverade på locket till min lilla hink och jag visade honom hur man plockade bär. Såg att han i alla fall plockade två och stoppade i munnen. Jag såg skogen med helt andra ögon och jag undrar verkligen vad han tänkte. Tänk vilket äventyr det måste vara att vara liten. Möta nya saker i världen varje dag.

Kommentarer
Postat av: linda

Läste att det skulle bli ont om blåbär i år, men att de som kom skulle bli stora och fina. :-)

2012-07-11 @ 10:53:29
URL: http://svartvitkatt.blogg.se
Postat av: Sanna -Mamma till Meja

Gud så härligt :)
Var ute här omdagen och försökte få ihop smultron men gick inte så bra. Meja skrek i vagnen och ville ha allt vi plockade :)

Jo du, men Karlstad snor all sol från oss =)
Hur går det med magen? =)

2012-07-18 @ 11:36:44
URL: http://sannis1987.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0