Kom igen nu, lite debatt!

Det var länge sedan jag skrev något som skapade lite liv bland kommentarerna. Jag ser att statistiken går uppåt men kommentarerna blir färre. Så. Nu vill jag veta vad ni tycker om detta ämne.

Som ni vet så är jag mycket restrktiv med bilder på Adam. Tror inte att det förekommit en enda bild på hans ansikte rakt framifrån i den här bloggen. Det gör mig antagligen till Sveriges ointressantaste och tråkigaste mammablogg. Men jag titulerar inte bloggen som en mammablogg heller. Jag lägger ut bilder på Adam i en annan blogg däremot. Den bloggen vet jag exakt vilka det är som läser eftersom den är lösenordsskyddad. Det är väl en klen tröst egentligen. Bilder på min son finns på nätet och jag misstänker att det inte är världens svåraste grej att hacka en blogg på blogg.se.

Jag har inget emot att andra lägger ut bilder på sina barn. Det är upp till var och en. Sen tycker jag visserligen att en del bloggar blir för privata. Mammor som bloggar och twittrar under förlossningen. Nakenbilder på bebisar inför hela jordens befolkning. Allt för detaljerade skildringar av mamman och pappans privat- och sexliv. Det finns en gräns men frågan är vart den går. Att den går på olika ställen för olika människor är ju självklart.

Kom igen, hur tänker ni? Hur privata är ni på nätet? Hur mycket visar ni upp av er själva och eventuella barn? Är du samma person i bloggen som i verkligheten? Jag kan ju helt klart säga att Landkrabban är en person, Anna är en helt annan tjej!

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Jag är ofta i valet och kvalet mellan att ha en blogg och inte. Min familj är otroligt restriktiv och anser att jag är för öppen på nätet. Jag har försökt att låta bli att ha en blogg men inser ganska snabbt att jag behöver få skriva av mig och kunna få respons på det jag skriver. Jag blir dock mer och mer restriktiv med vilka som får läsa min blogg, pga otrevliga kommentarer.



Jag försöker dock att vara personlig men inte privat på min blogg. Jag vill inte att alla ska veta om mina privata bekymmer eller exakt vad jag och Erik har för oss. De som behöver veta det berättar jag för, muntligt. Dessutom så vet jag delvis vilka det är som läser min blogg. Eriks storasyster och hans svägerska är två av dem. De behöver inte veta allt om mitt förhållande med Erik eller för den delen allt om mitt privatliv. Det skulle bara göra familjemiddagarna awkward.



Jag försöker också vara restriktiv med vilken typ av bilder jag lägger ut på nätet. Festbilder har jag slutat lägga ut liksom väldigt privata bilder. Det har mest att göra med att jag genom att lägga ut bilder riskerar att såra andra. Jag vill inte att mina föräldrar ska behöva se bilder på mig på FB när jag är drängpackad. Därför lägger jag inte heller ut sådana bilder på andra. Man vet faktiskt inte hur mycket olika personer berättar om sitt liv för familj och vänner.



Jag tycker att man ska göra det man känner sig bekväm med. Jag vet inte om jag i framtiden kommer lägga ut bilder på eventuella barn. Dock tycker jag att man bör vara medveten om att barnen kanske inte är okej med det när de blir äldre och att man då kanske kommer få ta en diskussion om saken med barnet.

Nakenbilder på mina barn är definitivt no-go! Bara de har rätt att avgöra om deras nakna lekamen ska finnas på nätet eller inte, oavsett om de är nyfödda eller 16 år gamla på bilden.



Sist, är Ulrika och Martinsdotter samma person? Njae. Jag är ju ärlig med det jag skriver men iom att jag inte skriver om allt i mitt liv på bloggen så finns det definitivt en skillnad.



Det är väl ungefär vad jag tycker i frågan.

/ Ulrika

2012-01-12 @ 23:27:27
URL: http://masksandunions.blogspot.com/
Postat av: Ulrika

Eftersom jag nästa vecka påbörjar min utbildningsterapi så har jag snävat av läsarskaran till min blogg en del. Vill du fortsätta läsa min blogg så är du varmt välkommen. Bara att du skickar din mailadress till [email protected] så lägger jag till dig.

2012-01-12 @ 23:49:16
URL: http://masksandunions.blogspot.com/
Postat av: Sanna -Mamma till Meja

Finns ju verkligen allt, vissa som delar med sig om ALLT (vilken färg som bajset har) till vissa som enbart skriver som hur lycklig, glada och underbart de har det och aldrig om något "tråkigt"..



Jag vill inte dela med mig om allt, delar bara med mig om lite.. Att jag visar Meja var inte direkta idé i början. Delar med mig om lite av hennes bilder, skulle ALDRIG någonsin lägga ut en bild när hon är naken mm. Aldrig! Eller något annat som skulle bli "pinsamt" senare.



Men alla gör ju som de vill.... :)

2012-01-13 @ 11:39:24
URL: http://sannis1987.blogg.se/
Postat av: Sanna -Mamma till Meja

Aaah vi köpte oftast burkmat, som du säger så enklare :) Mycket mer godare enligt Meja själv :P haha..



Aaah tänk på pressen, den är riktigt bra haha =)

2012-01-14 @ 00:07:39
URL: http://sannis1987.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0