Västervik

Ett annat stopp på vår lilla minisemester var Västervik. Även detta var en ny stad för oss även att det bara ligger ett par timmar från Kalmar. Boendet här blev de anrika båtsmanstugorna. Stugorna upprättades under 1700-talet och var kustens motsvarighet till soldattorpen inne i landet. Gränden var väldigt mysig och även detta ställe lär bli hundra gånger vackrare på sommaren. Jag behöver väl knappast säga att vi var de enda som bodde där...?


Båtsmangränd med båtsmanstugorna

Vi fick bo i det så kallade befälshuset, en stuga med tre rum och kök. De andra stugorna är som syns betydligt mindre. Hit skall jag definitivt återvända! Det enda negativa jag har att säga om boendet är att det inte fanns toalett i stugan, inte helt upppskattad vintertid av en kissnödig gravid kvinna...

Vad gjorde vi i Västervik då? Inte mycket. Strosade omkring. Tog ett par geocachar. Tittade på alla fina färgglada hus. Lagade en enkel med god trerättersmiddag. Spelade kort. Satt i stearinljusens sken och pratade om framtiden. Vardagslyx helt enkelt! Det behöver inte vara med komplicerat än så!



Kommentarer
Postat av: Jeanette

Stugorna ser riktigt mysiga ut =)

Hur såg det ut inne i dom?

2011-03-17 @ 18:23:21
URL: http://makeovermadness.shapemeup.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0