Vaccination

Jag läste här om dagen att gravida rekommnderas att ta vaccin mot svininfluensa och ringde idag till MVC för att höra hur det ligger till. Jag trodde att svininfluensan var ett överspelat kapitel men uppenbarligen inte. Jag tog aldrig något vaccin förra året och jag vill helst inte göra det i år heller. Men om det är rekommendationerna så antar jag att man skall göra det? Jag vet inte. Jag känner mig väldigt kluven. Om sanningen ska fram så är jag lite skeptisk till vaccinet. Det är så nytt och därmed inte testat under en längre period som andra vacciner. Att det inte är farligt i dagsläget är jag med på men tänk om det finns några långsiktiga biverkningar? Något som visar sig på mig, eller ännu värre mitt barn, om tio, tjugo eller trettio år? Jag vet att jag är nojjig och jag vet att jag bara hör allt det negativa i media just för jag är skeptisk. Jag hör om dom som blev sjukare av vaccinet än av influensan. Jag hör om dom som drabbades av narkolepsi. Jag vet att dessa är undantagsfall men det skrämmer mig ändå.

Vad är era tankar kring svininfluensa och vaccin? Ni som är gravida, ska ni vaccinera er? Varför/varför inte?

Kommentarer
Postat av: Malin

Jag tog vaccinet förra året just eftersom jag ligger i riskgrupperna på grund av min astma. Fick inte några biverkningar alls mer än lite ont i armen efteråt.



Har helt glömt bort att svara på din fråga om pannkakorna. Det går alldeles utmärkt att byta ut en liten del av vetemjölet mot fullkornsmjöl men det går lika bra att byta ut hela mängden mjöl mot fullkorns- eller dinkelmjöl. Bara att prova sig fram och se vad du tycker om bäst :)



Kram

2011-01-04 @ 11:28:50
URL: http://halsanframforallt.wordpress.com
Postat av: anne

Vi vaccinerade oss förra året hela familjen, för mig var det mest mina klena luftvägar som drev mig. Jag vet inte, men det kan nog tänkas att du kan hitta bra information på smi:s hemsida (Smittskyddsinstitutet), jag skulle tro den är så korrekt och saklig man kan begära. Det är inte lätt att veta hur man ska göra men jag personligen tror att mycket skitinfo kommer från media som väljer vilken del av informationen ger största rubrikerna.

2011-01-04 @ 15:21:06
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: bitterfittan

jag vaccinerade mig förra året, orkade inte höra tjatet från mina föräldrar



men hade inte gjort det i år igen

2011-01-04 @ 16:08:49
URL: http://frokenbitterfitta.devote.se
Postat av: Sara

Jag tycker inte du borde ta det. Jag tog det inte förra året och är nu gravid och tänker inte ta det. Det togs fram i all hast och man har ingen aning om vad det är för biverkningar. För 70 år sedan var inte rökning farligt. Det säger en del. Håll inte på att stoppa i dig onödiga kemikalier, speciellt inte när du är gravid. Kvinnor har fött barn i alla tider, och låt istället dig själv och ditt barn få utveckla ett sunt immunförsvar. Det är bara min åsikt :)

2011-01-11 @ 21:00:48
URL: http://musiksara.myshowroom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0