Nytt jobb

Jag öppnade ett brev från Collectum som kom strax innan jul. Jag erkänner, jag är kass på att öppna brev från pensionsbolag. Det känns liksom inte så aktuellt. Men i och med min pimpning av lägenheten så passar jag på och röjer undan ett och annat. Så jag öppnade det. Och vad står i det? Jo, att jag har en ny arbetsgivare! Så grattis till mitt nya jobb. Eller nåt.

Jag har i cirka tre års tid varit anställd av ett svenskt bemanningsbolag. I höstas skulle fartyget jag arbetade på, samt alla systerfartyg, byta bemanningsbolag och ett engelskt bolag lade det högsta anbudet. Få ville följa med till den nya arbetsgivaren och en massflykt inleddes. Jag brydde mig inte eftersom jag var tjänstledig och enligt de direktiv vi fått skulle inga tjänstlediga eller långtidssjukskrivna bli överflyttade. I december kom det likförbaskat hem erbjudande om anställning. Jag ögnade igenom kontraktet och lät det ligga på en köksstol. Jag skrev aldrig på det. Än mindre skickade jag iväg det. Jag ville inte vara anställd av det nya bolaget och hade jag seglat vid det tillfället hade jag gjort som de andra, flytt för livet.

Enligt Collectum blev jag anställd den fjärde december 2010. Hepp. Det här var en lite spännande twist på det hela. Jag har ingen aning om vart personalkontoret är beläget. Inte heller vem som är min personalchef. Jag vet att det engelska bolaget startat ett svenskt bolag för jag är anställd av xxx AB. Men det är också det enda jag vet. Spännande att få veta att man har en ny arbetsgivare via ett brev från pensionsbolaget! Man kan inte göra annat än att älska informationskedjan inom shipping.

Jag kommer bli en grym sjöpersonalchef en vacker dag!

Kommentarer
Postat av: anne

Spännande att få info på det viset!



Tänk om bankerna kunde lika överraskande meddela att man fått ett större antal laxar insatta på kontot!

2011-01-03 @ 20:26:27
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0