Dagens husman
I flera år har jag undvikit husmanskost. Det finns så mycket annan god, spännande och nytänkande mat där ute och jag har under en längre period varit mycket inne på matiga sallader och bönor. Sista månaderna har jag dock börjat uppskatta husman igen och kan ibland få ett fruktansvärt sug efter allt från köttfärslimpa till stekt sill. Nyss kom jag helt plötsligt på att jag ville ha rårakor. Tacksam mat att bli sugen på då middagen var klar på cirka tio minuter. Och så gott det blev! Rårakor ska jag definitivt göra snart igen! Någon som har förslag på vad man kan ha till mer än stekt bacon/fläsk eller creme fraiche med stenbitsrom?
Rårakor med knaperstekt bacon och rårörda lingon
Rårakor med knaperstekt bacon och rårörda lingon
Kommentarer
Postat av: Jeanette
Vad är rårakor????
Sv: ah, se så där förklarades det inte när jag läste om det =)
Postat av: anne
Det blir väl perfekt med de tillbehören!?!
Jag åt rimmad oxbringa och rotmos på Långholmens Värdshus i höstas, helt klart en bättre restaurang och helt klart en av årets bättre matupplevelser; husman kan vara fenomenalt! :)
Trackback