Tentaplugg

På onsdag har jag min första tenta. Eller ja, första är det inte. Jag har läst 240 hp innan så en och annan tenta har jag ju skrivit. Men första på den här utbildningen. Och det känns nervöst. Sjökaptensutbildningen är egentligen en förlängning av gymnasiet. Utbildningen bygger på att man går på lektionerna. Gör man det så klarar man tentan, man behöver knappt plugga något alls. Att läsa organisationsteori på universitetet är en helt annan sak misstänker jag...

Dagen kommer tillbringas på soffan med mina två, oerhört upphetsande, böcker, Organisation och organisering samt Organisation - Struktur, Kultur, Processer. Det passar egentligen ganska bra att mest ligga på soffan då jag har djävulsk träningsvärk i benen sen igår. Inte sådan träningsvärk så att jag inte kan röra mig men nästan. Minns första gången jag körde knäböj. Jag var med min sambo på källargymmet och han visade mig de grundläggande övningarna i styrketräning men fokus på knäböj, marklyft och bänkpress. Han tävlade då i tyngdlyftning och var (är) med andra ord ganska stark. Fick värma upp med ett kvastskaft istället för stång och sen testade jag att köra bara med stången, det vill säga 20 kg. Var helt slut efteråt och mina ben var mörbultade i flera dagar efteråt. Jag kunde inte ligga på mage för låren var så ömma, jag kunde inte gå ner för trappor för jag kunde inte böja på benen, när vi gick ner för en backe fick sambon gå framför och hålla i mig så jag kunde luta en del av min kroppsvikt på honom. Att sätta sig på toaletten var en pina, jag funderade allvarligt på att sluta dricka för att slippa gå på toa så ofta! Så illa är det inte idag, tack och lov!

Nej, nu väntar mina böcker. Suck. Känns inte alls motiverande när solen skiner ute! Hur gör ni för att ta tag i pluggandet när tusen andra saker lockar?

Kommentarer
Postat av: Malin

Lycka till med pluggandet! Tentan kommer säkert gå bra ska du se.



Organisationsteori är verkligen inte ett av mina favoritämnen. Är så glad att jag inte valde den inriktningen utan valde redovisning istället (har ju en magisterexamen i företagsekonomi)

2010-09-18 @ 14:13:07
URL: http://halsanframforallt.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0