Grönsaksmos

Jag älskar potatismos. Det är något bland det godaste jag vet! Jag anser att man kan ha potatismos till allt. Ja, kanske inte rabarberpaj eller glass men ni fattar. Till allt som man kan ha pasta, ris eller potatis till kan man istället ha potatismos. Där går mina åsikter isär med allmänhetens. Köttfärssås och potatismos är gudagott! Men någon italienare har tydligen bestämt att det ska vara spagetti till det. Spagetti funkar men potatismos är godare. När det kommer till korv stroganoff viker jag mig inte en tum. Stroganoff med ris är oätligt, stroganoff med mos är nam-nam. Bästa fyllematen som finns är för övrigt potatismos med kebabsås. Men potatismos är gott med alla sorters sås, riktigt kladdigt ska det bli!

Problemet är ju då att potatismos är väl inte det nyttigaste man kan äta. Varför har jag egentligen inte fattat. Visst det är lite smör och mjölk i men så mycket har inte jag i. Jag kan likväl skippa smöret på mackan och dricka en kopp te mindre för att "spara in" på det smör och mjölk som går åt i min lilla kastrull. Men överallt står det ju att potatismos är sjukt mycket onyttigare och har högre GI än vanlig potatis så jag äter det inte jämt och ständigt som jag hade velat.

Idag testade jag dock något annat. Det blev grönsaksmos. En potatis, en morot och några broccollibuketter. Det blev ett grönprickigt mos med orange bitar och var hur gott som helst! Det kommer jag lätt att göra igen. Och enligt mitt tycke så måste ju det vara nyttigare än vanligt mos. Broccolli är ju värsta supermaten och morot är väl inte fy skam det heller?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0