Sova för två

Det fanns en tid då en tidig helg firades med pompa och ståt. Nåväl, rödvin, en god köttbit och en ostbricka som avslutning. Den tiden är förbi. Jag får ju inte dricka rödvin eller äta blodiga köttbitar eller goda ostar för tillfället. Att inte dricka vin är okej. Jag dricker svartvinbärssaft ur vinglas istället. Köttet funkar det med. En genomstekt oxfilé är inte en god oxfilé men man kan vara smart och välja andra sorters kött eller tunnare bitar så som lövbiff eller ryggbiff. Med en gräddig potatisgrattäng till så blir det rätt bra ändå. Men ostarna då. Jag känner mig som musen Oskar i Disneys Räddningspatrullen som spänner ut näsborrarna och mustaschen står rakt ut så fort han får känna doften av ooooooost! Mögelostar av olika slag är en stor last här i livet och det är ren tortyr att gå förbi ostdisken i affären...

En tidig helg firas dock inte längre så här. Nej nej. En tidig helg firas i sängen! Vaknade halv nio imorse, pigg och utvilad, efter tolv timmars sömn! Tolv timmar! Har inte varit vaken en enda gång under natten. Bara djup koma. Sen tog det ytterligare en timme innan jag ens orkade tänka på att gå upp... Jag är inte lika trött nu som jag var under de första veckorna i graviditeten, tack och lov, men om jag inte får sova tio, tolv timmar ett par gånger i veckan känner jag mig som om jag vore hundra år. Folk skämtar om att man under graviditeten äter för två. Det gör inte jag. Jag sover för två istället!


Kommentarer
Postat av: josefin

Glöm inte att delta i dagens kalendertävling! <3

2010-12-17 @ 10:14:01
URL: http://sameoldstories.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Bra att Du lyder kostråden för gravida. Jag tror absolut att de är vettiga, dessutom är det totala alkoholförbudet bra. Jag har i tidigare jobb med gravt utvecklingsstörda barn träffat barn med skador som orsakats av mammans alkoholmissbruk under graviditet. Då insåg jag att fostret naturligtvis tar skada av alkohol, fast små mängder ger små skador som inte märks så mycket. Sen tror jag på ett bra intag av vitaminet folsyra. Det gynnar fostrets utveckling, eller rättare sagt det är förödande om det blir brist, vilket händer.



Även om det nu är länge sedan så känner jag igen beskrivningen av den förlamande tröttheten i början på graviditet. Om den dessutom kombineras med illamående så blir det jobbigt. Trösten är att man ofta blir piggare längre fram. Jag som annars är en trött typ med lågt blodtryck blev väldigt alert mot slutet.

2010-12-18 @ 07:55:37
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0