Självförtroendet återvänder

Dom sista dagarna har jag märkt en förändring hos mig. Jag gillar vad jag ser i spgelen, både med och utan kläder. Sen jag började mitt nya nyttiga liv för arton dagar sedan har det bara blivit bättre och bättre. För några veckor sedan, innan jag tog tag i mig själv och började träna igen, så hatade jag vad jag såg. Jag undvek speglar, jag tyckte inte att några kläder passade, jag blev generad när min sambo rörde mig och sa att jag var fin. Jag klankade ner på mig själv. Varje dag. Hela tiden.

Kroppsligt har jag inte förändrats så mycket sen jag började. Några centimeter kring magen har försvunnit. Vågen visade på ett plus i måndags men eftersom jag började träna och äta nyttigt en vecka innan jag köpte vågen så tror jag att jag gått ner lite ändå. Mentalt har det däremot hänt något. Självförtroendet börjar komma tillbaka även om det fortfarande är väldigt mycket jag måste jobba med.

Jag behöver inte hota mig själv längre för att dra på mig träningskläderna och göra något. En del av mig vill fortfarande hellre ligga i soffan och läsa böcker men jag kommer iväg ändå, nästan frivilligt. Maten har jag inte haft några större problem med. Visst har det blivit ett par onyttigare middagar med vin men vad gör det om hundra år? Egentligen?

Den största skillnanden är ändå att jag börjar tycka om mig själv igen. Jag ser att min hållning är bättre. Mina kläder är inte lika tighta. Jag blir starkare, både fysiskt och mentalt. Jag blir uthålligare. Jag kan jogga tre kilometer utan att dö på kuppen. Det kunde jag inte för någon månad sen.

I midsomras vägde jag mig hemma hos mina föräldrar. Vågen visade då 104 kilo. Det var då jag insåg att jag var tvungen att göra något. Jag hade passerat min förra toppnotering med ett kilo. Vintern 2006 vägde jag 103 kilo. Hade tänkt ta tag i det där och då men så blev det inte. Hade en enormt strulig period på jobbet, nya arbetsugifter, nya oerfarna kollegor, mycket skitsnack.

För arton dagar sedan tog jag tag i mig själv och startade den här bloggen. Som vanligt förväntade jag mig att jag skulle gå ner tio kilo över en natt vilket jag nu insett inte kommer ske och det har på något sätt gett mig en inre frid. Jag har börjat få rutiner i mitt nya liv. Jag tränar på ett eller annat sätt så gott som varje dag. Jag äter betydligt bättre nu än vad jag någonsin gjort. Jag är stolt över mig själv att det gått så här bra hittills. Jag är stark. Jag är bra. Och framförallt så är jag ganska snygg ändå!

Kommentarer
Postat av: Ida

Vad underbart att du känner så, du är superduktig! :D

2010-08-26 @ 16:24:13
URL: http://partofit.blogg.se/
Postat av: Landkrabba

Tack! :)

2010-08-26 @ 20:24:52
URL: http://landkrabba.blogg.se/
Postat av: ida

Tack för ett fint inlägg som handlar om dig men som vi alla kan relatera till, tack.

2010-08-26 @ 21:22:55
URL: http://halsorummet.blogg.se/
Postat av: Landkrabba

ida: Tack för din snälla kommentar!

2010-08-26 @ 22:28:44
URL: http://landkrabba.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0