Ultrasnabba crêpes på stormkök

 
I den här kokboken, som är väldigt inspirerande på många sätt, fanns det ett "recept" på vad de kallade ultrasnabba crêpes. Helt enkelt pannkakor på stormkök med en sträng mjukost på. Ena morgonen när vi var och tältade i Böda överraskade jag familjen med pannkakor till frukost och testade även detta. Tumme upp säger jag bara! All mat smakar gott ute och det som ses som en torftig nödlösning hemma blir ett lyxigt alternativ vid stormköket.
 
Testade även Kungsörnens pannkaksmix och tyckte resultatet var helt okej. Pannkakor är något vi ofta steker på stormkök. Brukar alltid ha med mig smet på flaska men om man skall vara ute längre och inte har tillgång till kyl så är ju inte det att föredra. Mixen skulle enbart blandas med vatten. Den klumpade sig inte trots att vi inte hade något vettig visp och förbipasserande campare tittade avundsjukt på vår lyxfrukost utanför tältet.

Kommentarer
Postat av: Maria Berndtsson

Mat smakar ju så gott ute. Minns scoutmiddagar tillagade på stormkök väldigt väl och hur mysigt det var att mumsa i sig utanför tältet eller vindskyddet

2013-07-16 @ 22:21:56
URL: http://eninvanaretillibyn.blogg.se/
Postat av: Inga M

Påminner om det som åts här i Värmland förr; kolbullar. Det var också en maträtt som kunde tas med ut i en veckas skogsarbete och fortfarande hålla sig. Dvs man tog med sig mjöl och salt fläsk bara, blandade mjölet till en smet, stekte fläsket i tärningar och hällde smeten över så det blev en kolbulle, dvs en pannkaka.

2013-07-21 @ 07:29:25
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0