Åtta veckor

Vecka 32. Tiden går fort när man har roligt. Imorgon är det två månader kvar till det beräknade datumet. Självaste Gustav Adolf-dagen är liten beräknad till. Det är bra om h*n föds då, då får vi ju äta både bakelse och tårta! Toppen ju!
 
Känns lite konstigt att det bara är två månader kvar. När jag var i vecka 32 med Adam kändes det som om vi nästan var i "mål". Som om det snart var dags. Nu känns det som om det är långt kvar. Många påpekar att det inte alls är långt kvar. Det kanske det inte är. Jag vet inte. Det här med tidsuppfattning är inte min starka sida. Jag är mer en sådan som lever i nuet. Jag är helt klart en tänkare som gillar att fundera och grubbla över saker och ting men jag orkar inte ödsla energi på att fundera på hur saker och ting kan bli. Jag kan ändå inte styra det.
 
Många ojjar sig över hur det ska bli med två barn. De ser problem, hinder och svårigheter. Ibland undrar jag om det är vi eller de som skall få barn. En väninna kunde inte förstå hur jag skulle orka med två barn i trapporna. Vi bor på tredje våningen utan hiss. Den dag jag inte orkar att gå upp för två trappor har jag nog allvarligare problem än så... Någon har frågat vad jag ska göra om bebis får kolik. Jag vet inte. Jag har ingen erfarenhet av kolikbarn. Gör det bästa av situationen där och då? Fixar sjöfartsbok till kidsen och mönstrar på samtidigt med killen?
 
Som sagt, tänk om är inget för mig. Många ser mig som naiv och det kanske jag är men jag ser ingen som helst vits i att fundera på eventuella problem innan de ens uppstått. Vem vet, de kanske inte uppstår överhuvudtaget? Så jag sticker mitt naiva huvud i sanden och lallar runt i min förhoppning om att det är långt kvar. Men om vi nu ska fundera på något så är det ju vilken dag ungen kommer. För visst vore det bra med bakelse och tårta på samma dag men det är ju faktiskt bättre med kalas och firande två dagar. Men snälla bebis, kom inte allt för tidigt bara. Det vore rätt roligt om din pappa är hemma när du gör entré!

Kommentarer
Postat av: Maria

Låter sunt att inte oroa sig och fundera på "tänk om:"-en. Gjorde det lite grann under graviditeten men det var mest tänk om bebis kommer för tidigt om mannen är borta och vad jag gör om nåt händer när han är borta. Nu vill jag ha en till för allt har ju gått så bra och två kan ju inte vara så mycket värre än en. Och skulle det krisa har jag världens goaste grannar och svärmor och svägerska.

2012-09-05 @ 22:17:45
URL: http://eninvanaretillibyn.blogg.se
Postat av: Inga M

Håller tummarna att tvåan gör entré när pappan är hemma! Det är ju inte så lätt att lämna jobbet och ila till bb för hans del.

Det kommer säkert att gå bra.

2012-09-06 @ 07:26:18
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0