Tack!

Tack för alla fina kommentarer och gratulationer till oss och vår lilla Samuel! Han är idag fyra dagar och det var just denna dag han var beräknad att göra entré på. Men våra barn verkar ha ärvt min extremt tidspessimistiska sida och ser gärna till att komma i god tid.
 
Hela lilla familjen mår bra. Vi åkte hem efter två dygn och tar det nu väldigt lugnt. Frysen är full med matlådor och vardagen får vänta. Sambon är ju tjänstledig nu och kommer vara hemma till efter nyår så det finns gott om tid att komma in i nya vanor och rutiner. Ingen stress. Är så glad att han är hemma, att han fick åka hem tidigare.
 
Samuel är än så länge en trött liten krabat som mest sover, både dagtid och nattetid. Han är ett matvrak utan dess like men märker att han blir nöjdare och nöjdare för var dag. På torsdag kommer vår BVC-sköterska på hembesök för vägning och lite allmänt prat. Tycker väldigt mycket om henne och ser fram emot besöket, även om huvudet kanske inte är proppfullt av frågor den här gången...
 
Samuel föddes 15.32 i fredags eftermiddag. Det hela gick rätt snabbt, var fullt öppen när vi kom in till förlossningen. Enligt journalen tog det drygt en timme från att vi skrevs in tills Samuel var född. Tio fingrar, tio tår och en mörk liten kalufs. Att se att det var en pojke var så självklart. De allra flesta har gissat på en tjej och att jag skulle gå långt över tiden... Samuel vägde 3480 gram och var 49 cm lång. Ett helt halvkilo större än brorsan med andra ord men ändå så liten. Och Adam, han är en jätte nu! Att bära honom, krama honom, stryka honom över huvudet känns så annorlunda nu. Han är så stor, han kan så mycket. Att han inte är någon bebis längre har jag väl insett men att han är såhär stor?!
 
Well, det blir lite osammanhängande prat från min sida. Nu väntar vi på att Adam ska vakna så vi kan äta lunch och sen ska vi ut på första promenaden. Igår öste regnet ner hela dagen men idag är det en klar och fin höstdag!

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Låter mysigt alltsamman :) Har också haft den där upplevelsen, att ett litet barn (femmånaders bäbis) plötsligt verkade så rysligt stor och duktig, jämfört med en liten gnyende klump på en månad. Det är lite häftigt =) Kram till er alla!

2012-11-07 @ 21:07:34
Postat av: Inga M

Va roligt att läsa om förlossningen och livet med lille Samuel första dagarna! Ni verkar ha det så lugnt och mysigt. Himla skönt att sambon får vara hemma så länge, det behövs nog, för när han väl jobbar så är han ju borta i flera veckor i sträck.
Ha det fortsatt gott!

Svar: Ja, vi tar det väldigt lugnt. Det är väl lite såna vi är som personer, vardagen kommer ikapp förr eller senare ändå. Och första tiden med en nyfödd är så speciell och jag är lite egoistisk och vill ha den för mig/oss själva. Besök från hela tjocka släkten och vänner får vänta :)
Landkrabba

2012-11-08 @ 10:22:18
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0