Vävd långsjal



Förra sommaren och hösten bar jag Adam mycket i trikåsjal. När vintern kom föll bärandet i glömska då jag tyckte det var svårt med kläder och inte ville köpa dyra bärkläder som vi båda får plats i, så mycket bär jag inte. Men vintern blev till vår och jag saknade att bara stoppa ner honom i sjalen och gå ut. Dock kändes trikåsjalen svajig och obekväm att bära nu när han fläskat på sig några kilon och ringsjalen är inte optimal för att bära längre sträckor i. Så det fick bli en ny sjal.

Idag kom den och det var med stor förväntan vi öppnade paketet. Jag har aldrig använt en vävd bomullssjal innan men det var kärlek vid första ögonkastet, både från min och Adams sida. På sätt och vis var den här sjalen lättare att knyta än trikåsjalen eftersom, i alla fall den knytning jag gjorde, knyter man runt barnet. Då får man ju barnet precis där man vill ha honom. Trikåsjalen knyter man ju i regel först och stoppar sedan ner barnet.

Nu skall jag bara våga svinga runt Adam på ryggen. Sambon kommer hem imorgon så han får vara med och assistera de första gångerna. Hoppas vi båda trivs med det, i så fall kommer den här sjalen användas mycket flitigt framöver!

Kommentarer
Postat av: Inga Magnusson

Det där såg allt mysigt ut: När mina barn var små, på 70-talet, så började det komma bärselar. Jag hade en som vi använde ibland men sjal ser bättre ut, tryggare och tajtare. I selen hängde barnet liksom en bit ut från kroppen.

2012-05-24 @ 12:08:44
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Landkrabba

Inga: Ja, det är väldigt mysigt. Har testat bärsele några gånger men gillar det inte. Att bära i sjal avlastar bättre för både mig och Adam. Sen tycker jag att det är kul med alla nyfikna blickar och kommentarer.

2012-05-27 @ 12:21:53
URL: http://landkrabba.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0