Krypto

Ett par geocacher här i stans närhet är såkallade krypton. All information är krypterad och jag har ingen aning om hur jag skall lösa det. Är det något som vet hur man går till väga för att lösa krypterade texter?
Jag vill inte lägga ut själva texten då risken finns att gömman kommer till allmän kännedom alternativt att det sabbar för någon annan som håller på att lösa just den cachen. Tips mottages tacksamt på hur man överhuvudtaget börjar lösa ett krypto!

Kommentarer
Postat av: Inga Magnusson

Jag har noll koll, men på min blogglista finns Zarah som sysslar med sånt där geocash. Du kan gå in på hennes blogg och fråga.

2012-03-14 @ 08:23:50
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Sandra

Hej hopp! Visst är det härligt med vår och när cacherna blir lite lättare att ta....inte det lättaste när det t.ex. är vinter...



Krypteringen beror lite på vad det är för typ av uppgift du helt enkelt ska lösa. Ge mig namnet på cachen så kan jag försöka hjälpa till!!!



Sv: Tack så mycket för kommentar på nya bloggen! Jag ska försöka uppdatera så gott jag kan och hinner!



Kram på dig!

2012-03-16 @ 14:39:31
URL: http://fjarilslatt.blogg.se/
Postat av: Sandra

Sv: Hmm...de var riktigt klurig. Jag ska kolla på den i helgen, och se om jag kan klura ut något:) Det är säkert jättelätt är man väl kommer på det!



Jag har tagit bort kommentaren nu!



Ha det gott!

2012-03-17 @ 10:59:13
URL: http://fjarilslatt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0