Vegetarisk midsommar

Midsommar imorgon då. Jag skall fira med en vän. Det blir ett lugnt firande. Jag är en gravid småbarnsmorsa, hon skall antagligen upp och jobba klockan fem på lördag morgon. Vi hade tänkt att grilla men enligt SMHI skall det ju regna hela jäkla eftermiddagen och kvällen. Svensk midsommar. Så nu den stora frågan, vad lagar man för vegetarisk midsommarmat?! Grill är lätt, olika grönsaker, halloumi, bröd och någon god röra. Men "vanlig" mat? Något som ändå skall kännas "midsomrigt"? Och nej, hon äter inte sill.

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Nu är midsommar förvisso över, men till en annan gång kan jag tips om att göra sillinläggningar fast med quornbitar/quornfiléer istället. Det är riktigt gott!

Ett annat tips är att göra Janssons frestelse fast med oliver istället för anjovis. Det ger ungefär samma salta smak och är riktigt gott!

Om man inte vill stå och tillaga maten från scratch finns det ju alltid soja/quornprodukter i både korv och köttbullar (bland annat) i frysdisken. Det känns ju lite midsommaraktigt i alla fall :)

2012-06-23 @ 22:49:10
URL: http://skinnyjeans.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0