Pappaledighet i Norge

Min sambo arbetar som maskinist på ett norkst fartyg. Han har norskt personnummer och skattar i Norge. Det heter att det skall vara så enkelt mellan de nordiska länderna, att det ska finnas samarbetsavtal och liknande som ska göra allt så smidigt. Det heter att välfärdssystemet skall fungera. Det gör det inte.
 
Adam är snart 14 månader. I cirka ett års tid har vi undersökt olika möjligheter för sambon att vara pappaledig. Vi har läst på NAV's (norska motsvarigheten till Försäkringskassan) hemsida, vi har läst på Försäkringskassans hemsida och varit på personliga möten med dem, vi har läst ett examensarbete om just hur de sociala förmånerna påverkas om man som svensk sjöman arbetar i Norge, sambon har fått något liknande ett norskt Bank-ID för att kunna nyttja självbetjäningstjänster och så vidare. Vart vi än vänder oss så slår vi bara huvudet i väggen. Återvändsgränd.
 
Ikväll hittade vi följande exempel hos NAV: "Far arbeider i Nordsjöen og er tre uker på land mellom hver gang han er på jobb. Han kan ta ut fedrekvoten i de perioderne han er på land."
 
Jaha. Så han ska vara pappaledig när han är hemma? Men då är han ju liksom hemma? Suck. Jag går och slår huvudet i väggen. Igen. Att han sen inte kan plocka ut de 60 "öronmärkta" svenska dagarna heller är en annan historia. Han kan inte använda dem och han kan inte skriva över dem på mig. Så med två barn blir det 120 dagar med full ersättning vi förlorar. Jag vet att vi har det lyxigt, att vi får vara tillsammans halva året och det är inte det jag klagar över, det är inte det som stör mig. Det som stör mig är att det som ska vara så enkelt och smidigt inte fungerar. Och ja, det stör väl mig att vi förlorar en hel del pengar på det hela också...

Kommentarer
Postat av: Maria

Min man jobbar också i Norge på båt som överstyrman och han är pappaledig nu från Norge. Det tog ett antal samtal med NAV och Skatteetaten och försäkringskassan men det har gått igenom. Nu ska vi bara se att han verkligen får pengarna med. Det som är att han måste ta ut dagar eller veckor som det är i Norge en viss tid efter födseln som gör att jag jobbar nu när vår lilla bara är 6 veckor, eftersom vi har ett barn så vet jag inte om han kan vara hemma med ett och jag det andra på svenska dagar. Dessutom vet vi inte om NAV kommer rapportera till FK så det dras dagar från de svenska totala antalet. Vill du så maila frågor så kan ni få veta hur vi gjort.

Svar: Där ser man, då är det alltså möjligt?! Vi skriver ihop en liten "frågelista" och så mailar jag dig om några dagar? Vore intressant att få veta!När vi var på informationsträff på FK när vi väntade Adam sa dom att man inte kan få "dubbel" ledighet, tar man dagar i Norge så kommer de räknas av i Sverige även om det kan ta tid och att man själv fick hålla reda på så att man inte överskrider antalet dagar. Enligt den information vi hittar på NAV så är ju ett annat problem att mamman skall vara hundra procent sysselsatt (arbete, studier och så vidare), dock verkar inte föräldraledighet vara inräknat så vi får se hur det blir. Det var ju det vi hoppades på, att båda kunna vara hemma ett par månader till hösten.
Landkrabba

2012-07-30 @ 22:47:03
URL: http://eninvanaretillibyn.blogg.se
Postat av: Linda Claesson

Suck. Kan det liksom inte vara nog struligt som det är bara med svenska försäkringskassan?!

2012-07-31 @ 08:07:26
URL: http://svartvitkatt.blogg.se/
Postat av: Emma Sandström

Han har inte möjlighet att starta eget och hyra ut sig själv till det norska företaget? I så fall får han en svensk arbetsgivare (sig själv) och det norska företaget kan ju skriva ett konsultavtal där det inte spelar någon roll för dem om han är anställd eller inhyrd.

Svar: Nej tyvärr fungerar det inte så inom sjöfartssektorn :/
Landkrabba

2012-07-31 @ 08:42:45
URL: http://lillalois.blogg.se
Postat av: Anonym

Fast ni kan ju inte förlora pengar på det?! För om skulle ta ut de där 60 dagarna (eller 120) så skulle han ju vara hemma från arbetet och därmed inte få ngn lön under den tiden, utan ist pengar från försäkringskassan! Det är jubinte direkt så att han skulle få lönen OCH föräldrapengen! Så nej, ni förlorar inventing! Ni får ju snarare mer pengar av att an jobbar!!

Svar: Okej, förlora pengar var väl inte helt rätt uttryck (även om man i Norge får välja om man vill ha 100% av lönen under färre dagar eller 80% under fler). Men en förlust blir det då "alla andra" får vara hemma 480 dagar med sitt barn och vi (jag) 420 dagar. Med andra ord måste vi ju snåla med dagarna, under det år det går, för att kunna vara hemma så länge som vi vill. Så en förlust blir det.
Landkrabba

2012-07-31 @ 09:24:19
Postat av: Carolina

Åhh det är så krångligt. Vi har inte heller lyckats få till någon lösning. Mer än att vi räknat på det ekonomiskt och eftersom de drar motsvarande dagar i Sverige om han är hemma så kan jag va hemma så mkt längre för samma pengar så eftersom det bara går när han ändå är hemma så har vi valt att ha det så .

Men däremot har fk sagt att jag har rätt till de 60 dagarna eftersom han är urskriven...på så sätt räknas jag som ensamstående...

2012-08-01 @ 08:26:36
URL: http://sjomansfamiljen.blogg.se
Postat av: Inga Magnusson

Det är makalöst krångligt mellan Sverige och Norge! Här är det dessutom olika om det är gränskommun det jobbas i i Norge eller längre in. Några vinner på det och några förlorar, men rätt slumpmässigt verkar det som. Kommunen strävar och uppvaktar i ärendet men det är såååå trögt.

2012-08-02 @ 10:53:27
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Charlotte

Det är helt hopplöst att arbeta i ett land och försöka få föräldrapenning i ett annat :/ Jag vintersäsongar i Norge och arbetar resterande tid i Sverige. Första barnet var inga problem, då fick jag föräldrapenning i Sverige beräknat på en svensk årsinkomst. Men plötsligt vid andra barnet så kom de på att de hade gjort fel och de sänkte då min SGI till hälften, vilket tog ett halvår att reda ut, några månader senare fick jag reda på att jag kunde fått norsk föräldrapenning men då kändes det som att det bara blir samma problem som för er eftersom mannen arbetar i Sverige. Så vi började strida, överklagade beslut, överklagade igen och överklagade en tredje gång till Förvaltningsrätten, och nu, två år och två månader efter minsta barnet är född så har vi fått rätt :) Så jag kan äntligen börja plocka ut min föräldrapenning :)

2012-08-09 @ 21:17:19
Postat av: Johanna

Hej:) Vi har typ samma problem. Sökt information i ett halvår, möten med mera. Alla säger olika. Min man är anställd , arbetar i Norge betalar skatt i Norge. Då är ju inte han alls inskriven i svenska systemet och jag får alla 480 dagar från sverige.. HAn får egna dagar i Norge. Alltså dubbel dagar.... ganska logiskt egentligen. JAg blir knäpp på detta. Tips på någon man kan kontakta? vi har talat med fk Nav skatteverket. mvh Johanna

2013-10-22 @ 10:03:20
Postat av: Helena

Hejsan
Är intresserad av att veta hur det gick med frågelistan. Vi är i samma sits just nu och tvekar om vi orkar driva ärendet överhuvudtaget . Är som sagt idiotiskt att de tycker papporna ska ta ut pappaledighet när de är hemma på vederlag, dubbel peng men ingen extra tid med barnet. Borde vara andra regler för sjömän som faktiskt är helt frånvarande kan man tycka, att de hänvisar till jämställdhetsskäl (att pappan ska vara själv med barnet under sin ledighet) är väl en sak men för sjöfolk kan det ju vara bra om man får vara hemma som en enad familj en längre period. Det är okej om båda har rätt till föräldrapenning från Norge att mamman är hemma 50 procent och arbetar 50 procent. När pappan tar ut sin ledighet alltså (fedrekvoten). Fattar inte att det ska vara någon skillnad.
De 60 dagarna hoppas jag att ni fick skriva över till slut iaf?

2014-03-05 @ 21:27:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0