Lackfärg till barn

Tycker ni också att IKEAs gungälg har tråkiga färger? Eller att den begagnade TrippTrapp-stolen ser lite sliten ut? Eller känner ni rentav för lite förändring i barnrummet? Färg är ett enkelt sätt att förändra. Det är billigt och jag skulle vilja påstå att alla kan måla. Visst, de första projekten blir inte alltid som man tänkt sig och färgen kanske rinner och penseldrag syns. Men man lär sig. Snabbt.
 
När vi målade om lite möbler i vintras använde vi en färg som heter Alcro Servalac Aqua. Det är en vattenbaserad lackfärg som dessutom är godkänd för att måla leksaker med! Så det är fritt fram att måla om allt på barnens rum, det gör inget om de tuggar och smakar på de ommålade föremålen. Vattenbaserad färg är ju även skonsamt för oss som målar och helt säker för gravida kvinnor att använda. Lackfärgen kan tydligen brytas i önskad kulör och här finns lite olika tips och råd inför måleriet. Så till veckan står ett besök hos färghandlarn på schemat! Den nyinköpta men begagnade och luggslitna Tripp Trapp-stolen skall gå från tråkigt träfrägad till pippigul. 

Kommentarer
Postat av: Linnea, Mamma Vild

Jag målade en pidestal brandsläckar-röd idag, blir nog fint med några strykningar till :) I den planerade lekstugan är min plan att temat ska vara "Regnbågens färger", letar efter ett gökur eller liknande att måla i någon stark högblank färg :) Tack för inspirationen!

2012-07-01 @ 20:55:38
URL: http://familjenvild.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0