Radioaktiv



Här om dagen började jag dra lite i en lös tapetbit inne på den föredetta radioaktivt gröna gästtoaletten. Att måla om den stod högt upp på både min och sambons prioriteringslista då horribel är det ord som bäst beskriver den gröna färgen. Från början hade jag bara tänkt att måla på den gamla tapeten. Spackla lite, grunda, rolla, klart. Sen började jag dra i tapeten och det gick inte att sluta! Till min förskräckelse upptäckte jag att väggen var tapetserad med någon träflistapet under sjuttioelva lager färg! Det gröna, det vill säga färglagrena, släppte lätt men träflisen var svår. Förbannat svår.

Började googla och blev ganska snabbt varse om att träflistapeter normalt är ett helvete att få ner. Varför Anna, varför måste du vara så sabla nyfiken och dra i den lilla lösa tapetrevan som likväl bara kunde spacklats över tänkte jag. Jag kan inte särskilt mycket om renovering och när man är okunnig är det lätt att tänka utanför ramarna eftersom inga regler och måsten finns. En tanke föddes. Färger och lim kan man ju lösa upp med det lösningsmedel de innehåller. Tapetklister är vattenbaserat. Så fram med en blomspruta och sprut, sprut, sprut. Om det är helt korrekt att göra så kan man ju diskutera men tapeten gick lätt att dra ner och jag hittade en urtjusig blommig tapet som sitter som berget!



Ikväll skall väggarna slipas och skador skall spacklas. Sen blir det grundmålning och två lager antikvit färg. Före-bilder har ni ju nu sett och så småningom kommer efter-bilderna. Dock kommer inget sådant publiceras förrän sambon är på torra land igen då mina små renoveringsprojekt skall bli en överraskning för honom. Han får bara veta i stora drag vad jag gör!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0