Klaga på karlarna?

I flera småbarnsmammors bloggar läser jag hur de klagar på sina män. Männen tar inte bebisen några timmar så de får sova, männen är ute och dricker öl med sina polare, männen spelar TV-spel istället för att laga mat. Är det så verkligheten ser ut för många? Faktum är att för mig så kommer det som en chock.

Först och främst så är jag lite småschockad över hur man i en helt öppen blogg kan klaga över sin partner. Om man har problem anser jag att man tar det öga mot öga istället för att skriva en massa pikar i bloggar och på Facebook. Även om problemen fortsätter efter att man pratat så förstår jag inte vad det är som gör att man väljer att hänga ut den som borde stå en närmast.

För det andra så undrar jag över om det i flera hem verkligen kan se ut så? Att kvinnan förväntas sköta allt medan mannen gör manliga saker som att sno bilar i ett TV-spel och ropa på henne när ölen är slut. För mig så är det något som man skämtar om, något som enbart existerar i sketcher och filmer.

Jag är på sätt och vis ensamstående mamma halva året (fast med en schystare paycheck). Jag tycker inte att det är några som helst problem i att ensam sköta bebis och hem. Däremot skulle jag aldrig tolerera att R inte lyfte ett finger när han är hemma. Jag är inte ute efter en totalt jämn fördelning hemma. Jag lagar gärna mat eftersom jag tycker det är kul. Jag viker gärna tvätten eftersom jag vet att jag är bättre på just det. Och om jag dammsuger, gör det någon skillnad? Nej. Men om den där känslan skulle komma, att det är jag som gör allt. Att han inte gör någonting. Att han prioriterar uteliv, TV-spel och träning framför oss. Det är då jag tror man är ute på djupt vatten. Men om man nu har kommit till den punkt, varför skriver man då ett irriterat blogginlägg? Varför avreagerar man sig i sin blogg som man har länkat till från Facebook? Varför vill man att alla skall läsa, allt från kollegor till sysslingar? Och vad tycker den stackars karlstackarn? Hans motivation till att göra något hemma lär ju knappast öka...

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Ja, det finns tonvis av sådana karlar. Jag har träffat alldeles för många själv. Däremot håller jag helt med dig om att det är fel av dessa mäns partners att gnälla i bloggar. Jag tror definitivt inte att männen får större lust att ta sin del av hushullsgörat efter det. Å andra sidan kan jag tänka mig att bloggen blir en "okej" kanal att gnälla genom. Kanske har dessa kvinnor svårt att rakt ut säga åt sin partner "Kan du göra det här istället för att sitta i soffan?". Men vad vet jag? Kanske vill de bara gnälla och få medlidande.

2012-02-15 @ 18:46:43
URL: http://masksandunions.blogspot.com/
Postat av: Emma

Ååh, det här inlägget hade jag kunnat skriva! Har pratat om det då och då här hemma eftersom jag också noterat hur öppet man tar sina fajter med sambon och det känns inte alls rätt. För det första är jag förvånad över vad folk bråkar om (faktiskt, jag känner inte alls igen mig) och för det andra skulle jag inte heller hänger ut min familj på det där sättet. Blir till och med obekväm av skitsnack i verkliga livet och på en blogg kan vem som helst läsa.

2012-02-16 @ 08:57:53
URL: http://lillalois.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0