Namngivningen

Förra lördagen hade vi namngivning för Adam och det blev en helt perfekt dag! Vi hade bestämt att om vädret tillät så skulle vi vara utomhus, i Kalmarsundsparken. Så med utsikt över Kalmar Slott och Kalmarsund fick Adam sina namn av sina stolta föräldrar. Adam Sixten.



När gästerna började anlända till parken bjöd vi dem på varm choklad och när alla var på plats inledde sambon med ett välkomsttal följt av att vi spelade Sång till friheten. Efter det berättade vi kort om vad namnen betyder och varför vi valt dem för att sedan"ge" honom namnen. Vi höjde honom på raka armar och välkomnade honom tillsammans och uttalade namnen. Jag läste sedan en dikt som heter Du älskade barn och ceremonin avslutades med Teddybjörnen Fredriksson samt ett fyrfaldigt leve. Ingen av gästerna hade varit på namngivning innan och jag tror att flera tyckte vi var lite knäppa som inte hade ett traditionellt dop i kyrkan men alla verkade nöjda och flera har sagt att de tyckte det var en vacker ceremoni.

Efteråt bjöds det på kalas med mat i massor. Mellan mat och tårta anordnade vi en kort tipspromenad med mer eller mindre kluriga frågor om Adam. Allt från vilken dag han var beräknad att komma till hur många geocachar han varit med och hittat. Priset i tipspromenaden var en påse med lite hemlagade marmelader, skorpor, saft och annat gott.


Brunch betyder pannkakstårta!

Det blev en väldigt fin dag som vi kommer minnas länge. Det kändes väldigt bra att kunna göra något helt eget, sätta sin personliga prägel på allting. När allt var över var det två trötta föräldrar som pustade ut i soffan med en god flaska champagne...


Kommentarer
Postat av: Minendie

Vad skönt att dagen blev lyckad. Kan tänka mig att det är lite stress och nerver innan allt faller på plats. Pannkakstårtan såg smarrig ut :)

2011-10-29 @ 09:01:47
URL: http://minendie.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0