Mammaland

Jag har zick-zackat mig fram med 250 meter båt mellan hundratals ankarliggare och kanoter på Lagos Redd. Jag har tuffat fram med 300 meter containerbåt i ett av världens mest trafikerade farvatten. Jag har fått vara med och "fickparkera" denna gigant. Människor har frågat om det inte är svårt, om jag inte är nervös. Nej. Det är busenkelt. Speciellt om man jämför med att navigera i mammaland.

Mammaland är relativt nytt för mig och populationen består av kvinnor. Jag har mest haft killkompisar i hela mitt liv och är väl kanske inte jättebra på att hänga med tjejer. Och i mammaland är det ännu värre. Vad man än säger så missförstår andra det. Om jag tycker en sak så tror en annan mamma att jag tycker hon gör fel. Jösses!

Ett bra exempel är TV-tittande. Jag låter inte Adam se på TV. Inte en chans. Jag har egentligen inget argument för det. Jag tittar själv på TV två timmar i veckan, Bonde söker fru och Grey's Anatomy. Kanske är det därför. Jag tycker han är för liten. Jag tror inte att han förstår. Jag ser hellre att han leker med leksaker, smakar och känner. Och den tid som vi kunde tittat på TV kan jag nu lägga på att sjunga, läsa och kasta runt honom. Andra mammor har blivit mer eller mindre helt ställda när de hört att han inte fått se på TV en enda gång. De går i försvarsställning, säger att det inte är fel att låta barnet titta på TV. Jag har aldrig någonsin sagt att deras ungar inte bör/skall/får kolla på TV. Men min unge får inte göra det. Punkt. Tids nog kommer han nog fastna framför TVn ändå.

Sådär fortsätter det. Mat. Utveckling. Kläder. Sjukdomar. Jag är källkritisk. Jag ifrågasätter saker. Fem års studier på universitetet gör det med en. En simpel fråga och man käftar. Man lägger sig i. Det är idiotiskt. Mammaland är ett fält där trampminorna ligger tätt. Ett enda litet snedtramp och BANG! Det är skönt att jag hittat en vän i mammaland som jag kan prata helt öppet med i alla fall!

Kommentarer
Postat av: Sanna -mamma till Meja

Sist jag var på föräldragrupp så började vi disskutera om ersättning. Vissa mammor hade "provat" men sa att deras barn spydde o inte gilla det. Med en ton som märks att det är fel att ge ersättning.. Lika med att Meja har fått smakisar sen 4mån. Jösses, vilken hejdundrande tjat om att de minsann ska INTE ge. För det kan vara farligt, hade det varit farligt så skulle de aldrig ge ut mat från 4mån :) jösses, det är som du säger... Man fpår passa sig

2011-11-19 @ 19:25:26
URL: http://sannis1987.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Din attityd vinner i längden; jag gör så här men har inget emot att andra gör på något annat vis.



För det finns inget facit på hur man ska göra, det är bara att leva på efter bästa förmåga. Tids nog kan man i bästa fall få reda på om det man gjorde var rätt. När jag ser tillbaka på hur jag / bestämde för våra tre barn så finns det sånt jag skulle vilja ändra på efterhand förstås. Men jag tröstar mig med att vi gjorde så gott vi kunde när det hände och hade alltid barnens bästa för ögonen. De fick ta mycket av vår tid, vårt hus, vårt fokus och vår ekonomi. Och de överlevde sin barndom alla tre.



När det gäller tevetittande så skulle jag inte heller tillåta ett så litet barn det. Hjärnan faller in i något slags halvsömn när barn tittar på teve. Du har rätt i att de bör aktiveras och stimuleras på sin egen nivå.

2011-11-20 @ 18:44:58
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0