Tid

Jag hör från alla andra som är mammalediga att de har så mycket att göra. Att de inte har tid till det mest basala som att äta och klä på sig. För varför går man annars runt i plysch-dressar med tryck på arslet för? Jag har det motsatta problemet. Jag har alldeles för mycket tid!

Jag har aldrig haft så här mycket tid innan. Vi håller oss sysselsatta, det känns inte som om vi "sitter av tiden" men jag hinner med så otroligt mycket på dagarna. Hemmet har aldrig varit så här städat. Kakburkarna är välfyllda. Tvättkorgen är nästan alltid tom. Jag funderar på om Adam är helt sensationellt snäll. Han ligger mer än gärna i sitt babygym. Han sitter gärna i babysittern och tittar på. Och är han kinkig så får han åka sjal och då stortrivs han. Han får inte all min uppmärksamhet när han är vaken. Inte hela tiden. Självklart busar vi, läser och kramas också. Är jag en dålig mamma för att jag diskar medan han snackar skit med Pingu? Är jag Sveriges sämsta hemmafru som inte fattar vad man ska göra när man är hemma egentliegn?

Jag funderar på om min vän Rastlösheten är på väg tillbaka...


Kommentarer
Postat av: Christine

2011-11-14 @ 15:41:30
Postat av: Anonym

Haha, dryg telefon. Det jag skulle svara var:



JippieYoHey! Äntligen någon fler med samma problematik som moi! Men så kanske vi har just exeptionellt väluppfostrade ungar. Det måste vara avsaknaden av "juicy" tryck på röven!

2011-11-14 @ 15:43:38
Postat av: Inga Magnusson

Hmmm.. jag har tre barn, numera väl vuxna. När jag fick ettan så trodde jag på all tid i världen under barnledigheten och bokade mig för en distanskurs i psykologi. Lovar, jag hann inte öppna en enda bok!Hon hade värsta koliken, inte i tre månader men i minst 4!

Sen kom tvåan när ettan var 18 månader och trean när tvåan var 16 månader, så det blev liksom aldrig några sysselsättningsproblem. Noll koll på det läget alltså.

2011-11-15 @ 22:39:50
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0