Nyttiga kakor?
Min mamma är diabetiker och använder agavesirap istället för socker, det är andra sorts sockermolekyler i det förstår du, plus att det är 10 gånger sötare än socker :) hon bakar även muffins utan socker, utan jäst och utan mjöl. Kan fråga henne efter tips om du vill :)
Jag sitter och funderar...
Jag tror att jag har bakat blåbärsmuffins (American style you know...) med olja och som var light, men helt OK. Jag skulle nog kunna se om jag får fram receptet...?
Annars så måste jag nog försvara jäsdegar, det är inte så kletigt och kladdigt om man får in rätta knycken så att säga, och då menar jag handknådade degar. En halvliters deg är lätthanterad och om man tex mäter upp allt på förhand så behöver man inte ha mjölet högt och låg. Speciellt låg, brukar jag ha för jag mäter inte upp utan skakar ur påsen. :)
På den tiden jag fortfarande kunde äta gluten så gillade jag såna här muffins med massor av råriven morot i, kanel och citron om jag minns rätt och så en glasyr med Philadelfiaost ovanpå. Det låter väl nyttigt!