Måndag

Repetitionsföreläsning på kalkyleringen och tentaångesten börjar komma smygande. Den här tentan är inte större eller viktigare än någon av de andra jag skrivit men den känns både större och viktigare. Under jullovet kände jag mig taggad till att plugga, ta tag i det hela men när vardagen kom tillbaks försvann även motivationen. Statistiskt är det cirka 25% procent som brukar klara den här tentan. Jag vill så gärna vara en av dem. För någon vecka sedan tänkte jag att jag ska vara en av dem, nu är det mer en önskan. Jag vill. Jag tänker att det lösr sig, det brukar det ju göra men den här kursen är aningen för svår för att det bara ska lösa sig på något magiskt sätt.

Jag ser i alla fall fram mot vårterminen. Om en vecka börjar jag läsa arbetsrätt och efter det följer en kurs som heter arbetsliv och samhälle och avslutningsvis ska vi läsa något som heter health management. Vad det sistnämnda är och innebär vet jag inte. Nog för att ekonomin är intressant men jag gillar de lite mjukare ämnena mer. De som läser de mer renodlade ekonomprogrammen hävdar att våra kurser är flummiga. Kan så vara men intressant ska det bli!

Kan ju förvarna redan nu om att jag troligen inte kommer vara allt för social och aktiv den här veckan. Jag måste låsa in mig någonstans med mina böcker. Å andra sidan kan det bli tvärtom också. Istället för att plugga gör jag allt annat. Hemmet brukar sällan vara så rent som i tentatider ;) Och igår bakade jag skorpor. Jag har aldrig bakat skorpor innan. Det är ingen söndagsrutin jag har. Däremot kändes det så lockande att testa när kokboken låg där uppslagen brevid den gråa, tråkiga kalkyleringsboken...

Kommentarer
Postat av: emsut.



Jag brukade alltid rensa avlopp, sortera garderoben och torka skåpsluckor i tentatider :)

2011-01-10 @ 07:46:07
URL: http://emsut.blogg.se/
Postat av: josefin - följ mitt nya liv 2011

sv: tack!!!

2011-01-10 @ 08:04:23
URL: http://sameoldstories.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0