Åldersgräns i omklädningsrum?

Jag har funderat på när pojkar är för stora för att följa med sina mammor in i omklädningsrummet i simhallen? Jag förstår att det är väldigt individuellt men förr eller senare kommer ju en punkt då pojken helt enkelt är för stor. Det händer då och då att jag känner mig lite illa till mods i duschen och bastun just för att det är en pojke där som enligt mig borde klara sig själv. Idag var det en kvinna där med två pojkar. Jag är dålig på att uppskatta åldrar men den ena borde ha varit ungefär fem, sex år och den andra nio, tio. Det verkade inte vara något "fel" på den äldre pojken, han klarade sig själv. Jag tyckte att han var för stor för att vara med inne i damernas omklädningsrim. Han tittade på kvinnorna i omklädningsrummet på ett annat sätt än vad ett nyfiket litet barn. Är det någon annan som har tänkt på det här eller överreagerar jag?

Jag försökte tänka tillbaks på när jag var liten. Mamma tog aldrig med oss till simhallen då vi bodde lite off. Men vad jag minns så börjae man ha gympa i första klass och jag har inget minne av att gymnastikläraren var med i omklädningsrummet för att se att vi duschade och blev rena och fina...

Kommentarer
Postat av: anne

Det där är en knepig situation.



Våra grabbar markerade själva när de fick nog av att gå in med mig (detta var när maken inte var med) och då var väl den äldsta kanske 7-8. Han fick då gå in på herrarnas själv, men hönsmamma som jag är fick han strikta instruktioner och jag tog tid på hur länge han var inne där. Det är väl inte för intet som pedofiler upptäcks på badhus...



Lillebror fick sedan följa med brorsan fastän han inte var så gammal, men när de var tillsammans var det en viss trygghet för mig.



Hursom, grabbarna ville inte själva gå med in på damernas efter en viss ålder (6-8 år kanske), men det blev ju ett orosmoment för mig, men ett som jag fick hantera efter bästa förmåga.

2011-02-12 @ 15:35:01
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Jeanette

På Aq-va-kul där jag tränade innan (i deras källare) var det ofta det var med pojkar runt 10 i omklädningsrummet (och duschen så klart).. Det var jag ju inte så jätteförtjust i, men jaja tänkte jag, för Aq-va-kul är INTE rätt plats för unga pojkar ena i duschen!!!!



Men när samma ungar ställer sig en halvmeter från en och stirrar på ens underliv.. näe, det gillar jag verkligen inte! Och flera mammor sa inget, dom tyckte bara det var "sött" sen blev dom arga om man sa ifrån..



Men det är nog rätt svårt att våga släppa iväg sina små själva oxå... Omklädningsrummen kunde ju bestå av en liten "avdelning" där föräldern kunde duscha och byta om med sina barn kanske?

Det hade underlättat för oss som inte gillar pojkarnas stirrande (och ibland försök till att röra...) och så kan ju föräldrarna slippa gnälliga människor som ska vara på dom om deras barn, för vissa kan ju vara riktigt elaka mot pojkarna och deras mammor!



Sv: hihi, ja MacGyver hade man så klart en liten förälskelse i =) Hur kunde man låta bli liksom?

2011-02-12 @ 22:00:43
URL: http://makeovermadness.shapemeup.se
Postat av: Emma

Kan tycka att papporna i fråga i så fall får gå med sina pojkar och simma/bada om de inte kan gå in själva i Herrarnas.



Visst är det kanske lite ungt att duscha själv och låsa in saker i skåp om man bara är 6 år. I alla fall på en offentlig simhall.



Har aldrig varit med om att en pojke på 10 år varit med i omklädningsrummet faktiskt. Det är verkligen för gammalt!!! Då klarar man sig ju rätt bra själv.

2011-02-12 @ 22:54:39
URL: http://emmasform.blogspot.com
Postat av: Inga Magnusson

Hmmm ... mitt förhållande till omklädningsrum är nog lite märkligt och blandat. Som lärare för barn i åldern 7 -8 år måste jag kunna vara med i både pojkarnas och flickornas omklädningsrum, både för att hjälpa till och faktiskt också för att ha ett vakande öga på att barnen inte är elaka mot varandra. Just ombyte och dusch är situationer som på något sätt inbjuder till stoj och trams. Eftersom våra badtider också är öppna för vem som helst så vill jag nog också ha koll för att inte någon ska bli utsatt för pedofiler. Så jag umgicks alltså minst en gång i veckan med ett antal nakna karlar i männens omklädningsrum! Det stod dock varningsskyltar på dörren (nja inte speciellt för mig men för att det kunde finnas både kvinnlig och manlig personal) . Det kändes lite knepigt kan jag säga men man lär sig en teknik att titta bort.

2011-02-16 @ 06:24:51
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0