Frustration

Jag har skrivit om geocaching förr. Nu när våren är kommen och all snö och is är borta har geocachandet tagit fart igen. På hemsidan ses en enorm aktivitet och när jag loggade in här om dagen var det flera cacher i Kalmar som var funna den dagen. Och då hade klockan inte ens slagit åtta på morgonen!

För oss började geocaching som en kul grej. Sambon såg ett inslag om det på Packat&Klart och medan han skaffade ett konto laddade ner en app till sin iPhone så förberedde jag en picknickkorg och sen gav vi oss ut i naturen. Rätt snabbt upptäckte vi att detta var en hobby vi gillade och införskaffade då en enkel handhållen GPS. I dagsläget har vi inte funnit överdrivet många cachar men i alla fall jag har börjat tänka geocache vart jag än ska. GPSen laddas med cachar vart vi än ska. Ibland stannar vi och letar efter dem. Ibland blir det helt enkelt inte av.


Tisdagens lunchfynd. Letade efter denna gömma i vintras men då var
det för mycket snö och is.

Som rubriken antyder så är det även något som är frustrerande med denna hobby. Och det är när man inte hittar en cache! En sak är om man är på resande fot. Man letar en stund och bestämmer sig sen kanske för att ge upp. Efter det brukar jag i regel släppa det misslyckandet. Man har fått se platsen och visst är det ett litet misslyckande att inte finna den men livet och resan går vidare. En annan sak är det med cacherna som ligger i närområdet!

I Kalmar finns det två stycken som vi bara inte kan hitta. Utifrån givna ledtrådar, koordinater och tidigare loggar vet vi att vi är på rätt plats och vi har även förstått att gömman är väldigt snygg. Utifrån loggarna ser vi även att andra har hittat cachen så den finns fortfarande kvar. Men vi hittar inte dessa två gömmor! Detta är något som gnager i mig! Jag funderar på att i eftermiddag göra ett försök på en av gömmorna. Min sambo har med sig GPSen denna tur, han hade förhoppning om att hinna iland i Aberdeen, men jag vet ju vart gömman är. Den kan bara vara på ett ställe! Just denna gömma har sambon aldrig varit med på. Jag tror att jag behöver honom i detta fall. Om det är som jag tror att det är så behövs det lite ingenjörskunskaper. Och jag är ju bara en simpel sjökapten på god väg mot en ekonomiexamen...

Kommentarer
Postat av: Sandra

Härligt med geocaching! Jag och sambon går efter GPS i telefonen, eftersom det finns så snyggt nu i våra "smart-phones"!



Vi tog en cach i skogen för ett tag sedan som var en sjukt snygg gömma:)



Hoppas du hittar gömmorna!



Glad påsk!

2011-04-23 @ 21:39:32
URL: http://enlattarevag.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0