Geocaching

Min sambo och jag har en lite "udda" hobby. Geocaching! Geocaching är en världsomspännande aktivitet som går ut på att man letar efter skatter gömda i naturen. På hemsidan länkad ovan ligger det koordinater till olika gömmor runt om i hela världen och med hjälp av GPS letar man upp dom. I skatterna ligger det en loggbok och ofta lite krimskrams; suddgummin, våtservetter, mynt, leksaker och så vidare. Det finns två enkla regler:
  1. Skriv i loggboken
  2. Om du tar något så måste du lägga i något
Att geocacha handlar inte om skatten i sig för om man tror att man ska finna fina saker tror man fel. Vad man däremot finner är fina platser. De flesta gömmorna är väl genomtänkta och ligger på vackra ställen.

Geocaching är en enkel hobby. Det enda man behöver är en GPS. Det finns olika terrängnivåer, allt från stadsmiljö till branta berg. Geocaching passar alla, unga som gamla. Det är ett fantastiskt sätt att komma ut i naturen och få se speciella platser. Har man ingen GPS fungerar en mobiltelefon med Google Maps eller liknande hyfsat (till iPhone kan man dessutom ladda ner en geocach-app) Nogrannheten blir inte lika stor men många gånger kan man lista ut ungefär vart gömman är. Är det till exempel att hål i ett träd eller några stenar som ser misstänkt arrangerade ut ligger i regel cachen där.

Ikväll var vi ute på en runda i staden där vi bor. En otroligt fin kväll. Gick en av våra vanliga promenadslingor och hittade tre gömmor längs vägen! Dessa ställen går vi förbi flera gånger i veckan och visste inte förrän idag att det låg små burkar där :)


Vy från där ena gömman var

Kvällen avslutades med en spontan middag på en skotsk pub i stan. Skönt att komma in i värmen, kura ner sig i en skinnfåtölj och njuta av en god öl och middag...

Har Ni testat geocaching någon gång? Om ja, vad tyckte/tycker ni om det? Om nej, är det något som verkar lockande?

Kommentarer
Postat av: emsut.



Där stod ju vad det var.. Så då behöver du inte förklara :P

2010-09-29 @ 22:38:00
URL: http://emsut.blogg.se/
Postat av: Gabriella

haha, verkar ju asroligt! Att de finns i Sverige låter jätte märkligt då vi brukar vara ganska sena på såna här udda typer av hobbyn! Förstår inte riktigt om de andra privatpersoner som lägger skatter lite här och där eller om de nått företag av nå slag som ordnat upp det? Men låter kul=)

2010-09-29 @ 22:42:52
URL: http://fetmatillfitness.wordpress.com
Postat av: josefin

sv: lycka till du med <3

2010-09-30 @ 09:28:06
URL: http://sameoldstories.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0