Gårdagen

Insmord i jordgubbsdoftande bodybutter och iförd en ny kjol från Indiska traskade vi ner på stan igår. Målet var favoritrestaurangen Hanssons krog. Är ni i Kalmar någon gång så måste ni gå dit. Dom har stans bästa lunch á la carten är inte så pjåkig den heller. På lunchen erbjuder dom alltid fyra olika alternativ; husman, GI, vegetarisk och sallad. Maten serveras på varma tallrikar och borden är dukade med vinglas även om man bara dricker Loka. Lokalen är otroligt mysig. Ena delen är en vacker matsal, inredd i vitt och blått. Baravdelningen är inredd som, ja jag vet inte hur jag ska beskriva det men lite som ett lantligt gästgiveri. Hög mysfaktor!

Till mat igår blev det blåmusselsoppa till förrätt för min del. Jag tyckte den var jättegod, sambon hävdade att den påminde om barndomens simskola i Kalmarsund. Han mumlade något om kallsupar och tång och saltvatten. Jag kontrade med att människor på den här sidan landet inte ens vet vad saltvatten är. Jäkla grodträsk! Vidare till huvudrätt blev det älgentrecote med kantarellsmör och potatissmör. Så gott! Jag älskar viltkött! Både min pappa och bror jagar mycket, allt från sjöfågel till högvilt, så jag är uppvuxen på vilt. Och fisk. Hela familjen är fiskare...

Hade tänkt att ta bilder på maten igår men kom på det först efter att jag ätit upp så det får bli en outfitbild istället. Kjolen köpte jagt igår på Indiska. Vad tycks?


Kommentarer
Postat av: Malin

Snygg kjol! Skulle vilja ha nåt liknande :)

2010-11-22 @ 15:20:58
URL: http://halsanframforallt.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0